Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Friesland 29-07-2002

Datum nieuwsfeit: 29-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Friesland, plaats: Friesland 29-07-2002
Politieberichten van 28/7 13.00 t/m 29/7 07.00 uur

Sneek: straatroof
Zondagmiddag omstreeks 14.00 uur is op de Markstraat een 72-jarige vrouw uit Sneek beroofd van haar handtas. Het slachtoffer stond naast haar fiets. Ze werd door een man van achteren vastgepakt, waarna hij een greep in haar fietstas deed. Hij haalde haar handtas eruit. Het slachtoffer verweerde zich hevig en kwam uiteindelijk ten val. Ze kreeg hierbij de fiets van de verdachte over zich heen. Toen getuigen naderden rende de verdachte weg met achterlating van zijn fiets. Wel had hij de handtas bij zich. Die werd later teruggevonden in de bosschages van een steeg naast de Nauwe Norderhorne. De beurs was leeg. Gezien het goede signalement hoopt de politie Sneek de verdachte op korte termijn te kunnen aanhouden.

Berlikum: diefstal uit bedrijf
In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een bedrijf aan de Butenpole. Een ruit aan de achterzijde van het gebouw werd ingegooid. Uit het pand werd computerapparatuur gestolen. Een 28-jarige man uit Berlikum deed namens het bedrijf aangifte.

Balk: diefstal uit volière
In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn ongeveer 30 vogels gestolen uit de volière van zorgcentrum Talma Hiem aan het Talma Park. Het ging onder andere om valkparkieten. Men kon in de volière komen door een stuk gaas te verwijderen. Een 80-jarige man uit Balk deed namens het zorgcentrum aangifte.

Oostrum: aanrijding met letsel
Zondagmiddag omstreeks 17.00 uur vond op de Tichelwei een aanrijding plaats tussen een motorrijder en een man met een fiets. De fietser, een 72-jarige man uit Dokkum, kwam met de fiets aan de hand vanaf het Jaagpad en ging richting Oostrum. Op het moment dat hij de rijbaan van de Tichelwei wilde oversteken, passeerde juist de motorrijder. Een aanrijding was het gevolg. De fietser kwam gewond in de berm terecht. Hij is met een hoofdwond en inwendig letsel per ambulance overgebracht naar het AZ Groningen. De motorrijder, een 48-jarige man uit Dokkum, kwam ten val en botste tegen een schrikhek. Hij is in kritieke toestand met de traumahelikopter overgebracht naar het AZ Groningen. Zijn 14-jarige zoon, die achterop zat, mankeerde nagenoeg niets. De politie was bij de afhandeling van dit ongeval zeer te spreken over de medewerking van omstanders, in het bijzonder een 17-jarige jongeman uit Oosternijkerk. Hij verleende voor en tijdens de komst van het ambulancepersoneel eerste hulp.

Heerenveen: mishandeling
Een ruzie tussen twee samenwonenden resulteerde zondagavond omstreeks 20.45 uur in een messteek. Een 19-jarige vrouw en een 29-jarige man kregen in hun woning aan het Vliet - nadat de nodige alcohol was genuttigd - ruzie. Daarbij gooide de man een mes naar de vrouw. Het mes kwam in haar knie terecht en veroorzaakte een flinke snijwond. De vrouw is overgebracht naar het Tjongerschans ziekenhuis in Heerenveen. Zij kon na behandeling weer naar huis. De man is aangehouden en gehoord.

Leeuwarden: tasjesroof
Zondagavond omstreeks 19.30 uur wandelde het slachtoffer, een 91-jarige vrouw uit Leeuwarden, over de Valkstraat. Plotseling werd haar tas van haar schouder gerukt door een jongeman op de fiets, die direct snel wegfietste. De vrouw hield er de nodige schaafwonden en bloeduitstortingen aan over. In de tas zaten uitsluitend huissleutels. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Lemmer: auto tegen brugleuning
Maandagochtend omstreeks 02.45 uur zag een getuige dat een personenauto op de Rondweg tegen de brugleuning van de provinciale brug over de Zijlroede reed. De auto stuiterde daarna door en kwam juist voor de verkeerslichten aan de linkerzijde in de berm tot stilstand. De bestuurder stapte uit. Hij riep dat hij dronken was en niet op de politie wilde wachten en liep weg. Hij was gewond aan het gezicht. Door de politie werd een onderzoek in de omgeving ingesteld. De bestuurder werd niet meer aangetroffen. De auto bleek niet verzekerd. Het onderzoek naar de identiteit van de bestuurder wordt voortgezet.

Heerenveen: diefstal motorfiets
In de nacht van zaterdag op zondag is bij een woning aan de Barten een motorfiets gestolen. Het betreft een zwarte Yamaha XJ 650, kenteken ML-05-GF. De 45-jarige eigenaar de motor stond bij zijn woning deed aangifte.

Balk: diefstal visboot
Afgelopen zaterdag is vanuit De Luts, ter hoogte van de Meerweg, een visboot gestolen. Het betreft een aluminium boot, boven de waterlijn groen, daaronder zilver. Aan de boot zat een 10 pk Honda langstaart buitenboordmotor. De eigenaar, een inwoner van Balk, komt vandaag aangifte doen.

Drachten: zwarte worst
Zaterdagavond omstreeks 21.00 uur rukte de brandweer uit naar een woning aan de Steenkerk. Men vermoedde brand in verband met hevige rookontwikkeling in de woning. Het bleek ter plaatse mee te vallen. De bewoner had een pannetje met worst opgezet, maar was in slaap gevallen. De worst verbrandde en zorgde voor een flinke rookontwikkeling. De bewoner, een 35-jarige man, had de pan met worst al buiten gebracht. De brandweer kwam nog wel in actie; ze blies de rook naar buiten met een ventilator.

Leeuwarden: inbraak winkel
Maandagochtend omstreeks 03.55 uur werd ingebroken in een winkel in de Bilgaardpassage. Een ruit naast de ingang was kapot gegooid. Binnen zijn meerdere kastjes opengebroken. Of er iets vermist wordt is nog niet bekend. Een 50-jarige man uit Stiens deed namens het bedrijf aangifte.

Leeuwarden: slang gevonden
De slang die zaterdagmiddag bij Roordaburg in de wijk Cammingaburen was gezien, is terecht. Zie ook politieberichten van zondag 28 juli. Hij is zondagavond gevangen door twee inwoners van deze wijk. Ze zagen hem door het gras langs een fietspad gaan. Ze wisten de slang te vangen met behulp van een stok en een visnet. Daarna is de slang in een kussensloop gedaan en aan de politie overhandigd. Die heeft de slang afgeleverd bij stichting Pantera in Oldeberkoop. Daar wist men te vertellen dat het om een rattenslang van ongeveer een jaar oud gaat. Men verwacht dat de eigenaar zich één dezer dagen zal melden.

Pingjum: eenzijdig ongeval met drank
Maandagochtend omstreeks 01.30 uur raakte een 25-jarige inwoner van Achlum met zijn personenauto in de sloot naast de Taekemalaan tussen Pingjum en Arum. De bestuurder bleek flink gedronken te hebben. Een ademanalyse aan het politiebureau lukte niet. Daarom is een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 13 uur.

Nes Ameland: rijden onder invloed
Zondagavond omstreeks 20.15 uur reed een 26-jarige Amelander met zijn bromfiets over de Strandweg. Hij droeg geen helm. Bij controle bleek hij ook gedronken te hebben. Aan het bureau blies hij 350 ug/l. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Maandagochtend omstreeks 01.00 uur werd op het Ruiterskwartier een personenauto gecontroleerd die mogelijk niet verzekerd is. De bestuurder, een 28-jarige man uit Hijum, bleek te hebben gedronken. Aan het bureau blies hij 420 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal. Naar de verzekering wordt nog een nader onderzoek ingesteld.

Bureau Communicatie: 058 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie