Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland 29-07-2002

Datum nieuwsfeit: 29-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 29-07-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Parkeeroverlast zomerdrukte
LELYSTAD / ALMERE - Vanwege het mooie weer en de hierdoor drukke stranden langs de randmeren, ontstond er zondagmiddag op diverse plaatsen parkeeroverlast. In Lelystad parkeerden strandgangers aan weerszijden van de Houtribweg ter hoogte van de parkeerplaats Houtribstrand tientallen auto`s in de bermen, waardoor gevaarlijke (onoverzichtelijke) verkeerssituaties ontstonden. Foutparkeerders kregen een bon. In totaal zijn in Lelystad 58 bekeuringen uitgeschreven.
Bij het Zilverstrand en het Muiderstrand was het zondagmiddag eveneens zeer druk. Bezoekers van het strand zetten hun auto`s in de bermen langs de afrit van de A6. Omdat de parkeerplaats bij het Zilverstrand vol was, zijn mensen verwezen naar de parkeerplaats aan het Muiderstrand en werd in overleg met Rijkswaterstaat besloten de oostbaan van de afrit Muiderzand af te sluiten om ongelukken te voorkomen. Toezichthouders regelden het verkeer en regelden de doorstroom naar de parkeerplaatsen. Rond 16.30 uur is de afzetting weer opgeheven.

Aanrijding met letsel
LELYSTAD - Vier Lelystedelingen zijn zondagmiddag gewond geraakt na een aanrijding op de kruising Zuiderzeelaan / Houtribdreef. Een 53-jarige bestuurder van een bestelauto reed vanaf de Zuigerplasdreef richting de kruising en wilde linksaf slaan, waarbij hij vermoedelijk de auto van een 37-jarige plaatsgenoot, die richting Zuigerplasdreef reed, over het hoofd zag. Bij de botsing raakte de 53-jarige gewond aan zijn hoofd en kreeg ademhalingsproblemen. Hij is door politieagenten en een omstander gereanimeerd, waarna hij per GGD-ambulance is overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. De 37-jarige bleef ongedeerd, maar drie inzittenden van zijn auto, drie vrouwen van 17, 35 en 56 jaar, zijn met onbekend letsel ter controle naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht. De rijbaan Houtribdreef en een deel van de Zuiderzeelaan zijn twee uur afgesloten geweest voor verkeer.

Radio in beslag genomen
ALMERE - Na een melding van geluidsoverlast aan de Breukelengracht is zaterdagavond de radio van een 39-jarige man uit Almere in beslag genomen. Volgens omwonenden stond de muziek vanaf 11.00 uur `s morgens hard, waarop ze uiteindelijk `s avonds de politie in kennis stelden. De bewoner was niet thuis. De radio is in beslag genomen. Proces verbaal wordt opgemaakt.

Rijden onder invloed
EMMELOORD - Een 50-jarige automobilist uit Ridderkerk is zondagavond aangehouden op de Duizendknoopstraat wegens rijden onder invloed. De man reed slingerend over de weg en moest bij de controle enkele malen blazen voor een juiste meting. Hij blies 1210 ug/l (2.8 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd. Proces verbaal wordt opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie