Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Steenzetapparaat reduceert gezondheidsrisico's steenzetters

Datum nieuwsfeit: 29-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

TNO

Nieuws@TNO

Betere arbeidsomstandigheden met steenzetapparaat

29-07-2002 -

Een steenzetapparaat voor het mechanisch zetten van basaltzuilen en betonblokken reduceert de gezondheidsrisico's voor steenzetters.

Het handmatig zetten van basaltstenen levert gezondheidsrisico's op doordat de steenzetter in gebogen houding stenen van meer dan zestig kilo moet optillen. Onder leiding van TNO Bouw ontwikkelden Machinefabriek Van den Heuvel en de Vereniging van Waterbouwers in Bagger-, Kust- en Oeverwerken (VBKO) daarom een steenzetapparaat voor het mechanisch zetten van basaltzuilen en betonblokken. Het basaltblok wordt met een vacuümpomp opgetild en kan mechanisch worden gekanteld en met de hand worden gepositioneerd. Doordat het apparaat met een kabel aan een hoog hijspunt - bijvoorbeeld een hijskraan - hangt, is er een groot bereik bij het zetten.

Dankzij het steenzetapparaat is het mogelijk om de vijf miljoen m2 duurzame en mooie basaltbekleding, die in Zeeland, langs vele rivieren en langs de Afsluitdijk als de beste oeverbescherming wordt beschouwd, in stand te houden.

Nieuwsredactie, TNO

Meer informatie:

Contactpersoon:
ir. Jac de Kroon, TNO Bouw
telefoon 015 276 31 68
e-mail (J.deKroon@bouw.tno.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie