Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stillere en zuinigere autos dankzij nieuwe windtunnel

Datum nieuwsfeit: 30-07-2002
Bron: DaimlerChrysler Nederland
Zoek soortgelijke berichten
DaimlerChrysler Nederland

Stillere en zuinigere autos dankzij nieuwe windtunnel

In het Amerikaanse Auburn Hills is afgelopen week een nieuw DaimlerChrysler windtunnelcomplex geopend. De aëro-akoestische windtunnel is de jongste toevoeging aan de Scientific Laboratories van het DaimlerChrysler Technology Center. Er worden vooral 1:1 autos van de Chrysler Group (Chrysler, Jeep® en Dodge) in getest, alsmede de met hulp van DaimlerChrysler ontwikkelde raceautos.

Dankzij gebruik van geluiddempende materialen en een aangepast tunnelontwerp zijn vrijwel geen achtergrondgeluiden meer te horen. De nieuwe windtunnel is momenteel zelfs de stilste in de auto-industrie. Daardoor is het mogelijk om windgeruis in autos exact te analyseren. ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie