Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dierenbescherming waarschuwt voor gevolgen van extreme hitte

Datum nieuwsfeit: 30-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

DIERENBESCHERMING

Dierenbescherming waarschuwt voor gevolgen van de extreme hitte

Den Haag 30 juli 2002 - De Dierenbescherming wordt overstelpt met klachten en vragen van mensen over de verzorging van dieren in de extreme hitte. De klachten variëren van opmerkingen over konijnenhokken in de brandende zon, pony's in de wei zonder schaduw en water en honden die achter worden gelaten in oververhitte auto's. Aanleiding voor de Dierenbescherming om iedere huisdiereigenaar te waarschuwen goed voor de dieren te zorgen en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Voldoende water en schaduw zijn daarbij erg belangrijk. Inspecteurs van de Dierenbescherming voeren tijdens deze warme dagen zoveel mogelijk extra controles uit op mogelijke misstanden.

Voor honden is het belangrijk dat ze zo weinig mogelijk vervoerd worden in warme auto's. Honden achterlaten in een auto is op dit moment helemaal uit den boze, de dieren raken dan oververhit en gaan dood. Zorg voor voldoende water en schaduw en maak niet te lange en intensieve wandelingen met de hond. Honden die graag zwemmen kunnen in veilig water, waar geen botulisme is aangetroffen, gerust afkoeling zoeken. Katten zoeken graag een schaduwplekje in de tuin, zorg dat ze genoeg te drinken hebben.

Voor knaagdieren is het erg belangrijk dat de hokken, die vaak buiten staan, in de schaduw worden gezet en dat er voldoende water aanwezig is. Dieren die met deze temperaturen de hele dag in de brandende zon staan, bezwijken. Ook voor de dieren die permanent buiten in de wei staan zoals pony's, geiten, paarden, schapen en koeien is schaduw en drinkwater noodzakelijk. Zorg ervoor dat de dieren kunnen schuilen voor de zon onder bomen of in schuurtjes en laat ze zeker niet aan een zogenaamde stik staan. Dat beperkt de bewegingsruimte van de dieren zodat ze niet in staat zijn om verkoeling te zoeken in de schaduw.


- einde bericht -

Voor meer informatie:

Maaike Wermer
Woordvoerder

070 314 27 38 of 06 221053 92

30 jul 02 11:27

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie