Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe sturingsrelatie voor project Betuweroute vastgelegd

Datum nieuwsfeit: 31-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Betuweroute Internet site

Nieuwe sturingsrelatie voor project Betuweroute vastgelegd 31 Juli 2002

De hoogste functionarissen bij Railinfrabeheer en Rijkswaterstaat, achtereenvolgens de heren B. Klerk en H. Prins, hebben vandaag een overeenkomst getekend rond de aansturing van het project Betuweroute. Rijkswaterstaat is sinds januari 2002 namens de staat opdrachtgever voor de aanleg van de Betuweroute, Railinfrabeheer is opdrachtnemer.

In de overeenkomst zijn afspraken vastgelegd over de nieuwe aansturingsrelatie. Daarbij is onder meer aandacht besteed aan themas als omgaan met aanpassingen, risicomanagement en -verdeling, auditing en informatievoorziening. De departementale verantwoordelijkheid voor de Betuweroute is sinds 1 januari 2002 overgeheveld van het directoraat-generaal Goederenvervoer naar Rijkswaterstaat. Tegelijkertijd is de Projectdirectie Betuweroute opgeheven. De Betuweroute en de HSL-Zuid vormen samen de eerste spoorprojecten die onder verantwoordelijkheid van Rijkswaterstaat worden aangelegd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie