Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Commotie rond fluoride niet terecht

Datum nieuwsfeit: 31-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Commotie rond fluoride niet terecht

België wil fluoride verwijderen van de lijst toegestane voedingssupplementen. In Nederland is het supplement al lang verboden.

Deze week berichtten verschillende kranten dat België fluoride van de markt wil halen. Dit klopt niet. De Belgische minister van Volksgezondheid Aelvoet wil alleen fluoride in voeding en voedingssupplementen verbieden. In Nederland geldt al langer een verbod op het gebruik van fluoride als voedingssupplement.

Daarnaast heeft Aelvoet haar ministerie gevraagd om enkele medicinale toepassingen van fluoride onder de loep te nemen. Fluortabletten en druppeltjes worden vooralsnog niet van de Belgische markt gehaald.

Fluoride in tandpasta voorkomt gaatjes. Schadelijke effecten van fluoride kunnen alleen ontstaan bij gebruik van extreem hoge concentraties over een periode van tenminste tien jaar. De werking van fluortandpasta wordt nergens wetenschappelijk bestreden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie