Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie arresteert man op verdenking van verkrachting

Datum nieuwsfeit: 01-08-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Midden- en West Brabant
Zoek soortgelijke berichten

Politie Midden- en West Brabant

Politie arresteert man op verdenking van verkrachting

Datum: 1/8/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

OOSTERHOUT: Met de aanhouding van de 31-jarige A.H. uit Dordrecht heeft de politie een man opgepakt die verdacht wordt van het plegen van een verkrachting. De verkrachting vond plaats op donderdag 18 juli 2002 rond 09.00 uur aan de Ketenbaan in Dorst. Aldaar werd een jonge vrouw van haar fiets getrokken toen zij op weg was naar haar werk. De vrouw werd de door een man de bossages ingetrokken en vervolgens verkracht. Om de vrouw in zijn macht te krijgen gebruikte man zijn fysieke overwicht en fysiek geweld. Voor zover bekend heeft de man geen wapen gebruikt. Na zijn daad vertrok de man en liet de vrouw ontredderd achter. De vrouw is daarna gevlucht naar een adres in de bebouwde kom van Dorst en is aldaar opgevangen. Vervolgens werd de politie geïnformeerd

Diezelfde dag nog arresteerde de politie een man uit Dongen in de veronderstelling dat dit een mogelijke verdachte was. Deze man bleek echter een sluitend alibi te hebben. Bovendien kwamen de aangetroffen technische sporen niet overeen. Deze man is enkele uren na zijn aanhouding weer in vrijheid gesteld.

De nieuwe verdachte kwam de politie op het spoor door een zogenaamd passanten onderzoek. Zon 145 mensen die langs de plaats van het misdrijf zijn gekomen zijn daarbij door de politie ondervraagt. Aan de hand van het merk, type en kleur van de door de dader gebruikte (opvallende) auto en het signalement van de dader is verder gerechercheerd. Uiteindelijk kwam de politie bij de Dordtenaar uit.

In opdracht van de Officier van Justitie is de man aangehouden door een arrestatie eenheid van de politie. Deze aanhouding vond plaats op maandagavond 31 juli 2002 rond 18.00 uur in de jachthaven van Drimmelen. Hij is inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris en in bewaring gesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie