Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Generaal Godderij opent WK militaire vijfkamp

Datum nieuwsfeit: 01-08-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---


---

Ministerie van DefensieGeneraal Godderij opent Wereldkampioenschap

02-08-2002

De 50e editie van het Militair Wereldkampioenschap Militaire Vijfkamp is donderdagavond (1 augustus) officieel geopend door de plaatsvervangend Chef Defensiestaf, luitenant-generaal Jo Godderij. Dat gebeurde niet zoals gepland op het Gele Rijdersplein, maar op de kazerne in Schaarsbergen. In verband met de te verwachten regenval was besloten de plechtigheid in een tent te verrichten.

Het is de eerste keer dat een militair kampioenschap de vijftigste editie beleeft. Vandaar dat ook de secretaris-generaal van het Conseil Interational du Sport Militaire, kolonel Gianni Gola, aanwezig was. Het sportevenement begint zaterdag met een schietwedstrijd op het Infanterie Schietkamp in De Harskamp. Zondag is het spectaculairste onderdeel, de hindernisbaan op de Oranjekazerne in Schaarsbergen. Namens de Koninklijke Landmacht fungeert 11 Luchtmobiele Brigade als gastheer. De LO/Sportorganisatie KL verzorgt het wedstrijdtechnische gedeelte. (foto´s: Peter Wiezoreck)


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie