Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Militairen terug uit Kabul

Datum nieuwsfeit: 02-08-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Militairen terug uit Kabul

02-08-2002

Donderdagavond (1 augustus) rond tien uur keerden op de luchtmachtbasis Eindhoven 87 militairen van de Luchtmobiele Brigade uit Schaarsbergen terug uit Kabul. Ze behoorden tot de International Security Assistance Force (ISAF). Brigade-generaal A.J.M. Strik heette de militairen welkom. Het ging om het tweede deel van de aflossing, nadat vorige week het eerste deel van de wisseling plaatsvond, daarbij ging het om 116 militairen. De rotatie omvatte naast landmachtmilitairen ook een detachement van de marechaussee en van de marine.

De militairen leverden samen met een detachement van het Korps Commandotroepen een bijdrage aan de veiligheidsmacht in Afghanistan. De Nederlandse ISAF-militairen zijn gelegerd in Kabul en maken onderdeel uit van een Duits bataljon. Brigade-generaal Strik zei in zijn toespraak tot de teruggekeerde manschappen trots te zijn en complimenteerde hen met hun werk. "Jullie hebben een hele speciale opdracht in een heel speciaal land verschrikkelijk goed uitgevoerd en voor Nederland een prima ambassadeursrol vertolkt," aldus de generaal. Nederland levert sinds januari 2002 een bijdrage aan ISAF.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie