Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kesteren doet aangifte van vandalisme in groenvoorzieningen

Datum nieuwsfeit: 02-08-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Kesteren
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Kesteren


Nieuws

Vandalisme in groenvoorzieningen rbc 31 juli 2002
De gemeente Kesteren staat bekend als een plattelandsgemeente met veel groen. Veel groen betekent dat er ook veel aandacht, geld en tijd aan deze voorzieningen moeten worden geschonken. We vinden het nu eenmaal erg belangrijk dat onze gemeente zo mooi blijft als hij is.

Bij de kruising van de Pijenkampseveldweg en de Parallelweg werden in het voorbije seizoen 48 knotwilgen ingeplant. De aanslag van deze knotwilgen was tot ons grote genoegen honderd procent. Dat genoegen werd blijkbaar niet door iedereen gedeeld, want zeer onlangs zijn dertig van de 48 bomen op een halve meter hoogte afgezaagd (zie afbeeldingDeze daad vinden wij onbegrijpelijk, aangezien wij er alles aan doen om onze gemeente juist op deze manier te verfraaien. Dat is ook de reden dat wij op 24 juli van dit vandalisme aangifte hebben gedaan bij de politie. De politie gaat nu een buurtonderzoek instellen om te ontdekken wie de dader hiervan is.

Een andere vorm van vandalisme in ons groen was de vernieling van vier bomen op de speelplaats Eindakkers in Dodewaard. De bast van de bomen, drie elzen en een vleugelnoot, werd ernstig beschadigd, zodanig zelfs dat hoogstwaarschijnlijk twee van de bomen binnen de kortste keren dood zullen gaan en de andere twee het misschien zullen redden (zie afbeelding 2). Ook hiervan is aangifte gedaan bij de politie, eveneens op 24 juli.Zicht houden op onze hele gemeente is erg lastig. De gemeente Kesteren is nu eenmaal erg groot. Daarom doen wij een beroep op onze inwoners om met ons proberen te voorkomen dat er vandalisme plaats vindt. Als u iets gezien heeft, iets ziet of weet wie zoiets gedaan heeft of doet, dan kunt u dit melden bij de politie of bij de gebiedsbeheerder van de gemeente Kesteren, de heer Timmer.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie