Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Marine en luchtmacht ingezet bij zoekactie op IJsselmeer

Datum nieuwsfeit: 03-08-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Marine en luchtmacht ingezet bij zoekactie op IJsselmeer

03-08-2002

De Kustwacht heeft zaterdagochtend (3 augustus) de zoekactie hervat naar een 17-jarige jongen uit Volendam die vrijdagmiddag overboord sloeg op het IJsselmeer. Het ongeval gebeurde ter hoogte van Urk na een stoeipartij op een zeiljacht. De jongen raakte tijdens zijn val de stootrand en verdween onder water.

Vrijdagmiddag rond het middaguur ontving het Kustwachtcentrum de melding dat er op het IJsselmeer ter hoogte van Urk een man overboord was gevallen. Hierop is onmiddellijk alarm geslagen voor diverse reddingboten en een helikopter.
Het gebied is afgezocht met 4 reddingboten van de KNRM, een helikopter van de Koninklijke Marine, een helikopter van de Koninklijke Luchtmacht, diverse bergingsvaartuigen, een politieboot en een boot van Rijkswaterstaat. Voorts werd zaterdagmorgen een hondenteam ingezet. Vrijdagavond heeft een duikersteam reeds onderzoek gedaan nadat een speurhond op een bepaalde plaats op het meer aansloeg.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie