Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven e.o 03-08-2002

Datum nieuwsfeit: 03-08-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 3-08-2002 Persbericht van zaterdag 3 augustus 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Drugsdealer aangehouden
In een woning aan de Jan Hollanderstraat is vrijdagavond een 65-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht vanuit zijn woning drugs te dealen. Dit bezorgde de buurt veel overlast. In de woning van de verdachte werd een vuurwapen en enkele patronen aangetroffen. Tevens zijn er 27-xtc pillen, 19 bolletjes cocaïne en 78 gram amfetamine en een flink geldbedrag aangetroffen. De verdachte is voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld. Het wapen, de munitie, de drugs en het geld zijn inbeslaggenomen.

Eindhoven: Aanhouding na winkeldiefstal
Vrijdagmiddag om 17.40 uur is op de Woenselse Markt een 32-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man had kort ervoor een winkeldiefstal gepleegd. De verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en bedreigde enkele collegas. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na onenigheid
Op de Mathys De Layenslaan is vrijdagavond om 18.10 uur een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had bij een onenigheid met 41-jarige Eindhovenaar gedreigd met een steen te gooien. Hij is aangehouden en voor onderzoek overgebracht naar het bureau. De man bleek onder invloed te zijn. Hij is na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Man aangehouden na brandstichting
Een 41-jarige Eindhovenaar is vrijdagavond om 22.30 uur op de Raiffeisenstraat aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de man een motor wegnam vanaf de Vestdijk. Kort hierop zag de gewaarschuwde politie de verdachte lopen. Uit onderzoek bleek dat de weggenomen motor in het Genderstraatje stond en dat men geprobeerd had de motor in brand te steken. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten. De motor is getakeld en veilig gesteld.

Helmond: Aanhouding na mishandeling
Zaterdagmorgen om 00.45 uur is op de Steenweg een 33-jarige inwoner van Helmond aangehouden. De man wordt ervan verdacht, eerder op de avond, op de Tournooistraat een 28-jarige Helmonder bij een vechtpartij met een fles op zijn hoofd te hebben geslagen. Het slachtoffer raakte daarbij zodanig gewond dat hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen moest worden behandeld. Na verhoor is de verdachte heengezonden.

Helmond: Inbreker op heterdaad aangehouden
In een bedrijf aan de Torenstraat is vanmorgen om 01.36 uur een 31-jarige inwoner van Helmond aangehouden. Een beveiligingsmedewerker hoorde geluiden in het pand. De gewaarschuwde politie ging met de viervoetige vrienden Doerak en Waldo even in het pand rondkijken waarbij zij de 31-jarige verdachte aantroffen die bezig was een geldwisselautomaat open te breken. De man is aangehouden en voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed
Vanmorgen om 02.12 uur is op de Stratumsedijk een 58-jarige Helmondse automobilist aangehouden. De politie zag kort voor zijn aanhouding dat de man aanstalten maakte om met zijn auto te gaan rijden. Omdat de man wat onvast ter been was werd hij gewaarschuwd was dit niet te doen. Even later hoorde de politie dat de man zijn auto toch startte. Hierop is hij aangehouden. De verdachte weigerde elke medewerking aan enig onderzoek en bedreigde en beledigde de politieambtenaren. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 12 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Onder invloed
Op het Stratumseind is vanmorgen om 02.20 uur een 28-jarige Eindhovense snorfietser aangehouden. De man reed, in het voetgangersgebied, met zijn snorfiets slingerend tussen de voetgangers door. Bij controle bleek hij onder invloed te zijn. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,15 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 5 uur.

Eindhoven: Fietsendieven aangehouden
Zaterdagmorgen om 05.45 uur zijn op de Felix Timmermanslaan een 46-jarige Eindhovenaar en een 35-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Een politiesurveillance zag de mannen een fiets wegnemen. Uit onderzoek bleek dat men reeds eerder een fiets had weggenomen die aldaar in de bosjes verborgen was. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten en de fietsen zijn oor onderzoek veilig gesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie