NIEUWSbank
... waar nieuws meerwaarde krijgt
www.nieuwsbank.nl
Tel: 030-2881286
E-mail: info@nieuwsbank.nl


Eerste huwelijk gepland in de tempel in Zoetermeer

Datum nieuwsfeit: 21-09-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

KERK VAN JEZUS CHRISTUS
www.kerkvanjezuschristus.nl

Eerste huwelijk gepland in de tempel in Zoetermeer

persbericht

Eerste huwelijk gepland in de tempel in Zoetermeer

Zaterdag 21 september 2002 zal het eerste huwelijk worden voltrokken in de tempel in Zoetermeer.

Op 8 september is de tempel van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in Nederland ingewijd door de president Gordon B. Hinckley. Vanaf dat moment is de tempel in gebruik. Leden van de kerk kunnen er o.a. heengaan om een huwelijk te sluiten, niet 'tot de dood u scheidt'(de formule die gekoppeld is aan het burgerlijk huwelijk) maar 'voor tijd en alle eeuwigheid'.

Mea van Beek (30) en Rafael Pérez Gómez (29) zijn blij dat zij in de tempel in Nederland kunnen trouwen. 'Wij gaan wonen in A Coruña in Spanje. Voor mij is dit een unieke manier om afscheid te nemen van Nederland. Ik had niet durven dromen dat ik hier in Nederland met mijn a.s. man, familie en vrienden naar de tempel kon gaan', aldus Mea. Vroeger moesten de leden naar Frankfurt of Londen reizen om een tempel te bezoeken. Het is voor hen nu erg bijzonder dat zij in eigen land naar de tempel kunnen gaan.

De tempel is voor de leden van de kerk het 'Huis des Heren'. Tempels worden niet gebruikt voor reguliere kerkdiensten. Daarvoor is iedereen welkom in één van de ruim 40 kerkgebouwen in Nederland. Tempels hebben een speciale functie. In de tempel worden de leden onderwezen over het doel van het leven en gaan zij verbonden aan om Jezus Christus en hun medemens te dienen. Tevens vinden er godsdienstige plechtigheden plaats, zoals het sluiten van een eeuwig huwelijk.


---

----

De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen is één van de snelst groeiende christelijke kerken ter wereld met meer dan 11 miljoen leden. De kerk vult het evangelie van Jezus Christus op een praktische manier in door o.a. mensen te helpen bij het opbouwen van gelukkige en sterke gezinnen. Ook stimuleert zij genealogie als middel om de banden met onze voorouders te versterken. Het hoofdkantoor van de kerk is gevestigd in Salt Lake City (Utah) in de Verenigde Staten. Gordon B. Hinckley is profeet en president van de kerk.

Voor verdere inlichtingen:
De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen Ineke den Hollander
Tel.023-5263517
(mediahulp@kerkvanjezuschristus.nl)

The Communication Force
Klaas Klunder
Tel. 020-5470199 / 06-53225840
(klaask@communicationforce.com)

16 sep 02 18:08

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie