Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Marine in actie na aanvaring op Noordzee

Datum nieuwsfeit: 25-01-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Foto: Marine in actie op Noordzee (Koninklijke Marine)

Marine in actie na aanvaring op Noordzee

25-01-2003

Een Lynx helikopter van de Koninklijke Marine is vanmorgen (25 januari) in actie gekomen nadat bij het Kustwachtcentrum in Den Helder rond 08.00 uur een noodoproep van het Zweedse vrachtschip Seawheel Rhine was binnengekomen. Dit schip was in aanvaring gekomen met het Nederlandse vrachtschip Assi Eurolink, op ongeveer 78 kilometer noordnoordwest van Terschelling. Een half uur na de aanvaring is de Assi Eurlink gezonken. Alle 16 opvarenden zijn aan boord genomen van het Zweedse schip.

Door het Kustwachtcentrum is direct alarm gemaakt voor diverse reddingboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en de helikopter van de Koninklijke Marine. Tevens zijn het Kustwachtvaartuig Waker en het Kustwachtvliegtuig naar de plaats van de aanvaring gezonden. Enige koopvaardijschepen, waaronder het Nederlandse vrachtschip Eemdiep reageerden op het noodradioverkeer en zijn eveneens ter plaatse gegaan. De helikopter van Koninklijke Marine heeft aan de hand van wrakstukken en luchtbellen het wrak van Assi Eurolink gelocaliseerd.

De bemanning van Assi Eurolink was veilig en gezond aan boord van de Seawheel Rhine, die rond 10.15 uur zijn reis naar Hamburg heeft vervolgd. Dit schip heeft schade aan het voorschip, maar heeft geen lekkage. In Hamburg zullen de opvarenden van het gezonken schip aan wal worden gezet. De helikopter van de Koninklijke Marine is teruggekeerd naar Den Helder. Het betonningsvaartuig Terschelling is inmiddels onderweg om boeien rond het wrak te leggen. Het schip had geen lading aan boord.

De bemanning van de Lynx Helikopter van Marine Vliegkamp De Kooy bestond uit eerste vlieger LT. Langenhorst, tweede vlieger LTZ van Kralingen, boordwerktuigkundige SMJR.Kaan, heliredder matroos Wijnands en marine arts Dr. Mast (foto: Koninklijke Marine)

Foto: Marine in actie op Noordzee (Koninklijke Marine)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie