Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politiebericht Flevoland 26-01-2003

Datum nieuwsfeit: 26-01-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 26-01-2003 Dagelijkde nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

Drie autos gestolen
ALMERE In de nacht van vrijdag op zaterdag is er in de Orgelstraat een zwarte Ford Windstar gestolen. De auto stond op slot en was voorzien van een alarm en startonderbreker. Toch wisten de dieven de auto mee te krijgen.
In dezelfde nacht werd op de Suze Robertsonstraat een rode Fiat Uno gestolen. Ook deze auto stond op slot.
ZEEWOLDE Eveneens in dezelfde nacht werd vanaf de Laak een blauwe Fiat Uno ontvreemd.

Mishandeling na ruzie om parkeervak
ALMERE Een 46-jarige automobilist uit Almere kreeg zaterdagmiddag in de Marktmeesterstraat ruzie met een 24-jarige automobilist uit Amsterdam. Ruzie ging om een parkeervak, waarop de Amsterdammer meende meer recht te hebben. De aangever kreeg klappen in het gezicht en de verdachte schopte een deuk in het autoportier.
De verdachte ging hierna weg, maar kon door de politie op de Bankierbaan worden aangehouden. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Verkeerscontrole
ALMERE Het VerkeersTeam heeft zaterdagmiddag en avond een verkeerscontrole gehouden in Almere Haven. 22 automobilisten kregen een bekeuring wegens snelheidsoverschrijdingen van 25 tot 40 km te snel. Eén automobilist had geen rijbewijs en twee droegen de autogordel niet. Twee automobilisten reden onder invloed. De ene blies 280 ug/l (0,63 promille), Hij kreeg een boete van 190 euro. De andere blies 595 ug/l (1,35 promille). Hij kreeg een proces-verbaal en kon zijn rijbewijs inleveren.

Rijden onder invloed
ALMERE Op de Noorderdreef trok een 51-jarige automobilist uit Almere de aandacht van de politie omdat hij door rood licht wilde rijden. De bestuurder bleek alcohol gedronken te hebben en blies 480 ug/l (1,09 promille). Proces-verbaal is opgemaakt.

Aanrijding met gewonde onder invloed
ALMERE Een 33-jarige automobilist uit Almere haalde zaterdagnacht op de Buitenhoutsedreef ter hoogte van de Luipaardweg met te hoge snelheid over een doorgetrokken streep een andere auto in. Hij raakte de andere auto, begon te slippen en kwam tegen de brug tot stilstand. De man verklaarde dat hij alcohol gedronken had. Hij is met hoofdletsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis, waar hem een bloedproef is afgenomen. De uitslag volgt over circa tien dagen.

Poging tot beroving
DRONTEN Een 16-jarig meisje uit Dronten is zaterdagavond op de Copernicuslaan lastig gevallen door een onbekend gebleven man. Het slachtoffer reed op haar fiets en werd vanaf de rotonde West/Zuid/Gangboord gevolgd door de man. Nabij de Lunaweg reed hij haar met zijn fiets klem. Hij vroeg haar om geld en toen zij zei dat zij dat niet had, pakte hij haar vast. Het slachtoffer begon te gillen, waarna de aanvaller haar losliet en snel wegfietste. De aanvaller wordt omschreven als een volwassen blanke man met een diepe horizontale rimpel in het voorhoofd, onverzorgd donkerblond haar en een grote bril met een rond montuur en dikke glazen. Hij reed op een rammelende fiets.
De politie verzoekt getuigen zich te melden bij het politiebureau in Dronten.

Mishandeling
ALMERE Een 55-jarige man uit Almere is zaterdagavond op de Johannes Vermeerstraat door een 59-jarige plaatsgenoot mishandeld. Het slachtoffer was met een vriend bij diens ex-echtgenote geweest, die echter de deur niet open wilde doen. Toen beide mannen wegreden, tikte de verdachte op het portierraampje, waarna er een woordenwisseling over het afgelegde bezoek ontstond. Toen het slachtoffer uitstapte ontstond er direct een vechtpartij, waarbij het slachtoffer meerdere malen door de verdachte in het gezicht werd geslagen. Het slachtoffer is overgebracht naar het Flevoziekenhuis waar een gebroken neus, diverse zwellingen en mogelijk een nierkneuzing werden geconstateerd. De verdachte is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

EO

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie