Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Dwangsom voor illegale kamerbemiddelingsbureaus

Datum nieuwsfeit: 27-01-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam

Dwangsom voor illegale kamerbemiddelingsbureaus 27 januari 2003 - Dienst Wonen

De Dienst Wonen van de gemeente Amsterdam gaat de illegale woon- en kamerbemiddelingsbureaus slagvaardig aanpakken. Vanaf heden krijgen de woon- en kamerbemiddelingsbureaus die zonder vergunning opereren een dwangsom opgelegd. Met een boete, die kan variëren tussen EUR 3.000,- en EUR 5.000,- per overtreding, wil de gemeente Amsterdam voorkomen dat goedkope huurwoningen ver boven de maximaal redelijke huurprijs worden aangeboden en dat woningen op onrechtmatige wijze worden onderverhuurd en bewoond.

De Dienst Wonen kan bureaus die de Huisvestingsverordening en de Verordening op de woning- en kamerbemiddelingsbureaus overtreden, aanpakken op grond van de Algemene bestuurswet (Abw).

Met het opleggen van dwangsommen zet de gemeente Amsterdam een sterk handhavingsinstrument in. De boetes moeten leiden tot het naleven van de geldende voorschriften voor woon- kamerbemiddelingsbureaus in Amsterdam. De Dienst Wonen zet extra ambtenaren in om, in het licht van de huidige stagnatie op de Amsterdamse woningmarkt, de bestaande goedkope woningvoorraad maximaal te benutten voor woningzoekenden met een laag inkomen.

© Gemeente Amsterdam

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie