Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Kabouters aan de drank in Houten

Datum nieuwsfeit: 27-01-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-01-2003
Persberichten Lekstroom, 09.30 uur

Aanrijding onder invloed

BENSCHOP Op zondag 26 januari vond een aanrijding tussen twee autos plaats. Eén bestuurder verkeerde onder invloed van alcohol.

Rond 05.40 uur reed een 21-jarige automobilist uit Utrecht over de Provincialeweg N210, komende uit de richting van IJsselstein en gaande in de richting van Benschop. Voor hem reed een 22-jarige automobilist uit Nieuwegein. De Nieuwegeiner remde om een passagier uit te laten stappen. De Utrechter zag dit te laat en botste op de achterzijde van zijn voorligger. Niemand raakte gewond.

Bij het opnemen van de aanrijding bemerkten politiemensen dat de Utrechter naar alcohol rook. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 290 ug/l (0,8 ), terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l (0,5 ) is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Kabouters aan de drank

HOUTEN Op zondag 26 januari werden kabouters aangetroffen die hun dorst laafden met bier.

Rond 10.15 uur troffen politiemensen na een melding op de Vlierweg een gezellig onderonsje tussen kabouters, een vos en beren aan. De kabouters hadden het kennelijk erg naar hun zin, genoten van het uitzicht en laafden hun dorst met een biertje. Ondanks de gezelligheid gaven zij aan het nu toch genoeg te vinden en verzochten te worden teruggebracht naar hun rechtmatige eigenaren.

Van buurtbewoners vernamen politiemensen de eigenaren van twee van de betrokkenen. Die werden thuisgebracht en dankbaar welkom geheten. Een familie aan de Vlierweg heeft zich over de overige onbehuisden bekommerd. De eigenaren kunnen zich bij hen of de politie melden.

Vermoedelijk hebben baldadige jongeren de sprookjesfiguren uit tuinen in de buurt gehaald en hen voor een gezellige vergadering in een tuin aan de Vlierweg geplaatst. Aanvankelijk konden de sprookjesfiguren dit wel op prijs stellen, maar de meesten willen nu toch weer naar huis.

Twee autos in greppel

HOUTEN Op zondag 26 januari raakten twee autos na een ongeval in een greppel.

Rond 12.00 uur reed een 41-jarige automobilist uit Culemborg over de Rondweg, komende uit de richting van de Staart en gaande in de richting van de Poort. Bij het inhalen van een vrachtwagen raakte hij in een slip, kwam in de middenberm terecht, botste tegen een lantaarnpaal en belandde op het weggedeelte voor het tegemoetkomende verkeer. Daar botste hij op de auto van een 28-jarige automobilist uit Houten. Vervolgens belandden beide voertuigen in een naast de weg gelegen greppel.

Beide bestuurders werden ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht, maar hoefden niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. De autos moesten door een takelbedrijf worden weggesleept en de rijbaan werd door de brandweer gereinigd.

Verlichtingscontrole

HOUTEN De politie heeft op zondag 26 januari op de Utrechtseweg een verlichtingscontrole gehouden.

De controle vond van 19.15 uur tot 21.00 uur plaats. Vijf bestuurders werden bekeurd omdat hun dimlicht niet goed werkte en zeven voor het nodeloos voeren van mistlicht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie