Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven 27-01-2003

Datum nieuwsfeit: 27-01-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 27-01-2003
1e persbericht van maandag 27 januari 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Brand in appartement
In een appartement aan de Noord Brabantlaan is zondagmiddag brand ontstaan. De bewoners van het flatblok zijn gewaarschuwd, zodat ze het pand konden verlaten. Niemand raakte gewond. De brandweer doofde het vuur. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Bennekelstraat is maandagochtend rond 5.10 uur een 35-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt terwijl hij teveel gedronken had. De politie zag de man met hoge snelheid over de Hoogstraat rijden en hield hem staande op de eerdergenoemde straat. Uit onderzoek bleek dat hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van ruim
1,15 uit. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man verzet zich tegen aanhouding
Een man van 40 jaar met de Engelse nationaliteit is zondagmiddag rond 17.30 uur op de Jan van Ravesteynstraat aangehouden. Dat gebeurde omdat hij zich hevig verzette tegen de arrestatie van een vrouw van 51 jaar uit Eindhoven. Die was op de Jan van Ravesteynstraat aangehouden omdat ze onder invloed van alcohol een auto bestuurde. De Engelsman was het daarmee niet eens. Hij schold de agenten uit, probeerde één van hen een kopstoot te geven, en bespuugde één van. Toen hij in een politiewagen werd gezet, trapte hij enkele malen tegen een portier aan. Hij zit nog vast voor nader onderzoek. De vrouw bleek bij een controle op het bureau een alcoholpromillage van ruim 2,2 te hebben. Ze raakte haar rijbewijs kwijt. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Brommerdief aangehouden
Een jongen van 17 uit Eindhoven is zondagavond rond 21.00 uur aangehouden. Politieagenten zagen hem op de Fruinlaan op een brommer rijden, terwijl hij ook nog een fiets aan zijn hand had. Toen de politiewagen naar de jongen toereed, liet deze de fiets los en ging er op zijn brommer vandoor. Op de Fakkellaan werd hij aangehouden. De brommer zou zijn gestolen. De herkomst van de fiets is nog onbekend. De jongen zit nog vast voor nader onderzoek.

Eindhoven: Mannen rijden in gestolen auto
Twee mannen uit Eindhoven (29 en 30 jaar oud) zijn zondagavond aangehouden omdat ze in een gestolen auto reden. Bij de politie kwam rond 21.00 uur de melding binnen dat twee mannen op de Schubertlaan bezig waren een auto open te breken. Toen een politiesurveillance ging kijken, zag ze een auto wegrijden. Die bleek vorige week op de Satijnvlinderstraat te zijn gestolen. De wagen werd gevolgd en op de Hoogstraat tot stoppen gedwongen. De twee inzittenden werden aangehouden. Ze zijn na verhoor weer heengezonden met een proces-verbaal.

Eindhoven: Man en vrouw gewond na botsing
Een vrouw van 57 uit Eindhoven en een man van 27 uit Eindhoven zijn zondagavond rond 20.00 uur gewond geraakt bij een ongeval op de Boschdijk. De vrouw fietste over het fietspad en week naar links uit voor een plas op de weg. Op dat moment haalde de man op een brommer haar in. De twee raakten elkaar en vielen op de grond. De vrouw liep een verbrijzelde linkerelleboog op, de man had een schouder uit de kom. Ze zijn beide naar het Catharina Ziekenhuis gebracht.

Helmond: Dronken man ramt hek
Een man van 53 jaar uit Helmond is zondagavond rond 22.30 uur aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol met zijn auto tegen een hek is aangereden. Dat gebeurde op de Astronautenlaan. De man is vervolgens naar huis gelopen, en is kort daarna daar aangehouden. Daarbij bood hij flink verzet, waarna hij in de boeien is geslagen. Op het bureau bleek hij een alcoholpromillage van ruim 1,55 te hebben. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij is voor nader onderzoek vastgezet.

Helmond: Inbraak in woning
Uit een woning aan de Broekwal zijn een laptop, een GSM en een CD-brander weggenomen tussen zondag 19.30 en 23.00 uur. De dader kwam binnen door een achterdeur open te breken.

Helmond: Onder invloed
Op de Weg door de Rijpel is maandagochtend rond 3.50 uur een 36-jarige automobilist uit Helmond betrapt terwijl hij teveel had gedronken. De politie zag de man met een hoge snelheid rijden en hield hem staande. Hij had teveel gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 1,20 uit. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Best: Auto gestolen
Vanaf de Melde is zondag tussen 15.00 en 19.30 uur een zwarte Golf GTI met het kenteken RT-NP-18 gestolen.

Heeze: Verlichtingscontrole
Op de Geldropseweg is zondagavond tussen 23.50 en 00.30 uur een verlichtingscontrole gehouden. Er werd 1 bekeuring uitgedeeld voor het niet in orde hebben van de verlichting.

Lage Mierde: Dodelijk ongeval
Op de Kempenbaan is een man vanochtend rond 6.00 uur door nog onbekende oorzaak de controle over zijn auto verloren. De man reed vanuit Reusel richting Tilburg. Hij botste met zijn auto tegen een boom aan de linkerkant van de weg en overleed ter plaatse. De identiteit van de man is nog niet vastgesteld. De politie onderzoekt het gebeurde.

Someren: Automobilist onder invloed verliest controle over stuur Op de Rochadeweg is zondagavond rond 21.15 uur een 66-jarige automobilist uit Tilburg de controle over zijn voertuig verloren. Hij raakte van de weg. De man bleek teveel gedronken te hebben. Een ademanalyse gaf een promillage van ruim 0,70 weer. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Steenstel: Woninginbraak
In een woning aan de Doornbocht is zondag tussen 13.00 en 18.30 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een achterdeur open te breken. Uit de woning werden twee computers met toebehoren weggenomen.

Veldhoven: Inbraak in winkel
In een winkel aan de Dommelshei is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. De dader kwam binnen door een ruit van een toegangsdeur te vernielen. Uit het pand werd een nog onbekende hoeveelheid sigaretten weggenomen.

Waalre: Inbraak in woning
In een woning aan de Leeuwenbeklaan is tussen maandag 8.30 uur en afgelopen zondag 21.00 uur ingebroken. Uit de woning werden sieraden en twee draadloze telefoons gestolen. De dader kwam binnen door een raam aan de achterzijde te vernielen.

Waalre: Vrouw gewond bij verkeersongeluk
Op de Valkenswaardseweg is zondag rond 18.15 uur een 62-jarige vrouw uit Schijndel gewond geraakt. De vrouw zat in de auto bij haar 64-jarige man toen een 42-jarige automobilist uit Waalre niet meer tijdig kon remmen en achterop hun auto reed. De vrouw is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie