Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

President van Mexico begint officieel bezoek aan Nederland

Datum nieuwsfeit: 27-01-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Foto: President van Mexico inspecteert de erewacht (Peter Wiezoreck)

President van Mexico begint officieel bezoek aan Nederland

27-01-2003

De Mexicaanse president Vincente Fox is maandag (27 januari) begonnen met zijn officiële bezoek aan ons land. Het bezoek, dat twee dagen duurt, ging van start met de verwelkoming door H.M. de Koningin op Paleis Noordeinde in Den Haag. De krijgsmacht zorgde voor het passende ceremonieel met een erewacht van het Korps Mariniers. Voor de muzikale omlijsting zorgde de Marinierskapel van de Koninklijke Marine. Zoals gebruikelijk verzorgde de Koninklijke Marechaussee ereposten bij het Paleis.

De erewacht van het Korps Mariniers bestond uit drie detachementen van dertig militairen en een vaandelwacht. De Koninklijke Marechaussee verzorgt naast de dubbelposten in ceremonieel tenue bij de ontvangst op Paleis Noordeinde ook soortelijke ereposten bij het bezoek van president Fox aan de Eerste en Tweede Kamer op maandag en minister-president Balkenende op dinsdag. Daarnaast ontvangt het Mexicaanse staatshoofd een vergelijkbaar eerbetoon bij de aankomst en vertrek op het vliegveld. (foto: Peter Wiezoreck)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie