Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Overheden moeten risicovolle situaties verplicht registreren

Datum nieuwsfeit: 27-01-2003
Bron: Ministerie van VROM
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Registratie risico's wordt verplicht (27-1-2003)Overheden moeten risicovolle situaties in een centraal openbaar register laten registreren. Dat staat in het wetsvoorstel voor de registratieplicht dat demissionair minister Kamp (VROM) vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Het gaat om bedrijven waar gevaarlijke stoffen aanwezig zijn en om transportroutes van gevaarlijke stoffen. Burgers krijgen met het register inzicht in bestaande risico's in de leefomgeving en overheden kunnen de gegevens gebruiken om bijvoorbeeld de veiligheidsafstanden tussen risicovolle activiteiten en bijvoorbeeld scholen of ziekenhuizen te bepalen. Naar aanleiding van de vuurwerkramp in Enschede heeft ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie