Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven 27-01-2003

Datum nieuwsfeit: 27-01-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 27-01-2003 2e persbericht van maandag 27 januari 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouw bestolen
Een vrouw van 19 jaar uit Eindhoven is maandag bestolen van haar portemonnee met inhoud. De vrouw merkte rond 12.30 uur dat de beurs met 235 euro, auto-kentekenbewijs, rijbewijs en bankpasje uit haar tas was weggehaald. Ze liep toen op de Markt.

Lage Mierde: Dodelijk ongeval
De man die maandagochtend rond 6.00 uur om het leven is gekomen bij een ongeval in Lage Mierde, is een man van 53 uit het Belgische Arendonk. Uit onderzoek is gebleken dat de man met opzet met zijn auto tegen een boom langs de Kempenbaan is gereden. Dat is ook de reden dat de naam van het slachtoffer niet bekend wordt gemaakt. Hij was op slag dood.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Op de Dorpstraat is maandagochtend tussen 10.15 uur en 11.45 uur een snelheidscontrole gehouden. Er werden 489 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 66 te hard reden. Er mag daar 50 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 81 km/u.

Deurne: Roodlicht-controles
Op een aantal plaatsen in Deurne zijn maandagochtend roodlicht-controles gehouden. Van 9.30 uur tot 10.00 uur werd gepost bij de kruising Helmondsingel/Binderendreef; daar reed niemand door het rode stoplicht. Van 10.00 uur tot 10.50 werden op de kruising Stationsstraat/Emmalaan/St.Willibrordusplantsoen acht fietsers betrapt die wel door rood reden. Ze kregen een bekeuring.

Eersel: Man beroofd
Een man van 40 jaar uit Geldrop is maandagochtend rond 10.30 uur overvallen en beroofd. Hij stond met zijn vrachtwagen stil op een parkeerplaats aan de Postelseweg, tussen Postel en Eersel. Toen de man goederen in de laadbak aan het vastzetten was, stopte er een motor voor de vrachtwagen. Toen hij weer in zijn wagen wilde stappen, kwam een man met een helm op op hem af. Deze drukte een mes tegen de linkerzij van het slachtoffer en eiste geld. De Geldroppenaar gaf hem ongeveer drieduizend euro, waarna hij van de dader een schop in zijn kruis kreeg. De andere verdachte, ook met een helm op, haalde ondertussen een laptop en een attache-koffer uit de cabine van de vrachtwagen. De twee mannen zijn er op de motor weer vandoor gegaan.

Waalre: Satellietontvangers weg bij inbraak
Bij een inbraak in een bedrijf aan de Bergstraat zijn ongeveer 80 satellietontvangers weggehaald. Dat gebeurde tussen zaterdagmiddag 12.00 uur en maandagochtend 6.45 uur. Een ruit aan de achterkant van het bedrijf is vernield.

Lieshout: Wapens en hennep gevonden bij politieactie Bij een politieactie in een woonwagencentrum aan de Schutsstraat zijn maandagmorgen vier vuurwapens, een imitatiewapen, munitie en zeven hennepkwekerijen gevonden. Er zijn drie personen aangehouden. De inval in vier woonwagens begon maandagmorgen om 7.30 uur. Dat gebeurde omdat er uit een eerder onderzoek informatie was gekomen dat in die woningen vuurwapens konden liggen. Dat eerder onderzoek was naar aanleiding van een schietpartij op 26 augustus van het vorige jaar. MEers zetten de omgeving af en vier zoekploegen deden onder leiding van een officier van justitie onderzoek. In drie woningen werden wapens gevonden: twee flobertgeweren, twee pistolen, een imitatiepistool en verschillende soorten munitie. Voor het voorhanden hebben van deze wapens en voor de handel in wapens zijn drie personen aangehouden, twee mannen van 27 en 57 jaar oud en een vrouw van 39 jaar. Zij zijn voor verder onderzoek ingesloten. Bij het onderzoek stuitte de politie in zeven schuurtjes op even zoveel hennepkwekerijen. In totaal groeiden daar 560 hennepplanten. Deze planten zijn in beslaggenomen, evenals het aanwezige materiaal. In vijf gevallen werd de stroom voor de kwekerij illegaal afgetapt. De energieleverancier is ter plaatse geweest. Er deden ongeveer 60 politiemensen mee aan de actie, hiervan waren vijfentwintig MEers.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie