Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen 28-01-2003

Datum nieuwsfeit: 28-01-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-01-2003 Persberichten districten Rijn & Venen, 09.50 uur

Aanrijding op snelweg A2

BREUKELEN Op maandag 27 januari is een automobilist gewond geraakt bij een aanrijding.

Rond 09.50 uur reed een 32-jarige automobilist uit Haarlem over de snelweg A2, komende uit de richting van Utrecht en gaande in de richting van Amsterdam. Voor hem reed een 34-jarige automobilist uit Tiel. Ter hoogte van Breukelen moest de Tielenaar voor het voor hem rijdende verkeer remmen. De Haarlemmer zag dit te laat en botste op de achterzijde van zijn voorligger.

De Tielenaar klaagde over pijn in zijn nek en is voor onderzoek per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Aanrijding met snorfiets

LINSCHOTEN Op maandag 27 januari is een snorfietsster gewond geraakt bij een aanrijding met een auto.

Rond 07.15 uur reed een 28-jarige automobilist uit Linschoten over de G. van der Valk Boumanstraat, komende uit de richting van de Liefhovendijk. Op de kruising met de M.A. Reinaldaweg verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 39-jarige snorfietsster uit Woerden. Een aanrijding was het gevolg.

De Woerdense is met een gekneusd linkerbeen per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.

Gordelcontrole

BREUKELEN Op maandag 27 januari heeft de politie tussen 13.00 uur en 14.30 uur een gordelcontrole op de Straatweg gehouden. Van de ongeveer 200 gecontroleerde bestuurders werden er vijf bekeurd omdat zij geen gebruik van de autogordel maakten.

Fietser valt

MAARSSEN Op maandag 27 januari is een fietser gewond geraakt bij een valpartij.

Rond 22.10 uur fietste een 45-jarige man uit Maarssen over de Kerkweg. Daarbij raakte hij de betonnen rand die het fietspad van de rijbaan scheidt en kwam ten val. Door de val liep hij een hoofdwond op. De man is per ambulance naar het Ouderijnziekenhuis in Utrecht gebracht.

Verkeerscontrole
MAARSSEN De politie heeft op maandag 27 januari een verkeerscontrole op het Harmonieplein gehouden.

De controle vond tussen 14.00 uur en 15.45 uur plaats. De controle was aanvankelijk gericht op bromfietsen, maar gezien het beperkte aanbod werd de controle gecombineerd met een algemene verkeerscontrole.

Bij de bromfietscontrole werden zeven bestuurders bekeurd voor een te hoge constructiesnelheid (opgevoerd), twee voor het niet dragen van een helm, één voor het onterecht voeren van oranje platen en één voor het niet tonen van het verzekeringsbewijs.

Bij de algemene controle werden tien automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, drie voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs, één voor het niet handsfree bellen, één voor het ontbreken van een kentekenplaat. Tevens werd één bekeuring uitgeschreven voor het onverzekerd rijden op een motorfiets en één voor het zonder rijbewijs rijden op een motor.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie