Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Gedeputeerde Verburg Noord-Holland bezoekt Gooi- en Vechtstreek

Datum nieuwsfeit: 28-01-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

Gedeputeerde Verburg bezoekt Gooi- en Vechtstreek Haarlem, 28 januari 2003 - Op donderdag 30 januari a.s. brengt drs. Bob Verburg, gedeputeerde Economie Landbouw en Europa van de provincie Noord-Holland, een werkbezoek aan de regio Gooi-en Vechtstreek. Dit bezoek is de derde in een serie van werkbezoeken die Verburg brengt aan alle regios in Noord-Holland en staat nu in het teken van het kersverse Stimuleringsprogramma Dynamiek in Balans dat op initiatief van de provincie op 1 januari jl van start is gegaan.

De provincie wil in samenwerking met de regio via het Regionaal Economisch Stimuleringsprogramma (RES), getiteld Dynamiek in Balans, investeren in economische projecten. Het accent daarbij ligt op het in balans brengen van vraag en aanbod van bedrijfslocaties, het versterken van de Multi-Media sector én van de toeristische bedrijfstak in Gooi en Vechtstreek.

Ook in deze regio is er het afgelopen jaar sprake van een behoorlijke omzetdaling. Het RES moet zorgen voor een economische impuls voor de regionale economie. Samenwerking tussen allerlei partijen is daarbij het sleutelwoord.

s Morgens zijn er presentaties in het stadhuis van Naarden.

Met (hoe kan het hier anders) audiovisuele middelen worden in vogelvlucht de diverse relatief kleine bedrijventerreinen in de regio met elkaar verbonden door middel van zo geheten regionaal parkmanagement.

Een rondrit per bus brengt het gezelschap vervolgens langs een paar bedrijventerreinen die op de lijst van RES-projecten staan om geherstructureerd of om duurzaam ontwikkeld te worden.

Na een rondrit door de regio gaat het gezelschap naar het Mediapark.

Daar wordt getoond hoe het RES, het Mediapark én de werkgelegenheid hand in hand de toekomst tegemoet gaan. Het werkbezoek eindigt met een lunchbijeenkomst voor ongeveer 80 personen, waarbij volop gelegenheid is voor bestuurders en ondernemers (in totaal ruim 80 personen) om met elkaar van gedachten te wisselen.

Inlichtingen: drs. Rob Kauffman, tel. (023) 514 34 77 Inlichtingen voor de pers: Marjan Hoenson of Ellen van der Klei, tel. (023) 514 41 18

PROGRAMMA
09:00 uur 09:15 uur Ontvangst in het oude stadhuis van Naarden 09:15 uur Welkomstwoord de heer de Boer, wethouder economische zaken Naarden
09:20 uur Regionaal Parkmanagement de heer Kierkels, Projectbureau RES 09:50 uur Vertrek per touringcar naar Bussum (Bussum-Zuid), Wijdemeren (Rading) en Hilversum
10:50 uur Aankomst Mediapark
11:10 uur Welkomstwoord de heer Jonkhart, directeur NOB 11:15 uur Officiële start RES-werkprogramma de heer Verburg, Gedeputeerde Economie, Landbouw en Europa
11:40 uur Toekomstvisie op Mediapark de heer Jonkhart, directeur NOG 11:50 uur Multiple Choice: Het antwoord van de AV-sector op de multi-culturele samenleving de heer Klute, Miramedia 12:10 uur "The making of "
12:20 uur 13:30 uur Lunch
13:30 uur Vertrek per touringcar naar stadhuis Naarden Marjan Hoenson-Morselt 28-1-2003 12:22:00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie