Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Brigadegeneraal De Jonge nieuwe commandant 41 Mechbrig

Datum nieuwsfeit: 28-01-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

foto: Commando-overdracht Seedorf, foto 2 (Koninklijke Landmacht)

Brigadegeneraal De Jonge nieuwe commandant 41 Mechbrig

28-01-2003

Tijdens een ceremonie op Legerplaats Seedorf heeft waarnemend brigadecommandant kolonel Tjeerd de Vries dinsdag (28 januari) het commando over 41 Gemechaniseerde Brigade teruggegeven aan divisiecommandant generaal-majoor Leen Noordzij. Vervolgens droeg deze op zijn beurt het commando over aan de nieuwe commandant, brigade-generaal Harm de Jonge.

Ruim een half jaar zwaaide waarnemend commandant kolonel Tjeerd de Vries de scepter over 41 Gemechaniseerde Brigade. De divisiecommandant uitte in een speech zijn complimenten. De Vries voerde niet alleen het commando, maar ook zijn werkzaamheden als chef-staf bleef hij doen. Het was een zware opgave, zei divisiecommandant Noordzij. Maar kolonel De Vries heeft aan een moeilijke tijd een prima invulling gegeven. Buiten het reguliere programma moest de brigade ook onverwachts een bijdrage leveren aan Task Force Fox. Het gevolg was dat er binnen de brigadestaf een aantal belangrijke stoelen niet waren gevuld. Toch is dit naar buiten toe niet merkbaar geweest.

Nadat de divisiecommandant zijn complimenten aan 41 Mechbrig had geuit, gaf hij het commando over aan brigadegeneraal Harm de Jonge, volgens Noordzij een uitstekend parate commandant. In zijn eerste toespraak aan zijn manschappen stond centraal dat de brigade als één team de toekomst tegemoet moet treden. De Jonge: Mijn eerste taak is commanderen. Hier valt nogal wat onder. Zo is het bijvoorbeeld mijn taak dat u zich prettig voelt in het wonen en werken in Seedorf en dat u zodoende goed uw taak kunt uitvoeren. Daarnaast zie ik het als mijn taak om u te coachen en te trainen, zodat de divisiecommandant altijd een beroep kan doen op 41 Mechbrig. Als laatste zal ik in de vorm van beslissingen snel en duidelijk richting geven, zodat eenieder weet waar hij of zij aan toe is. Het afgelopen jaar heeft u laten zien dat vakmanschap en mentale bereidheid hoog bij u in het vaandel staan. We zullen dit nog verder gaan uitbouwen. Dan weet ik zeker dat we alles aankunnen wat op ons afkomt! (foto's: Koninklijke Landmacht)

foto: Commando-overdracht Seedorf, foto 1 (Koninklijke Landmacht)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie