Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Sloop hondenkennel inzet van vechtpartij

Datum nieuwsfeit: 28-01-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Rechtbank AssenSloop hondenkennel inzet van vechtpartij

Bron: Rechtbank Assen

Datum actualiteit: 28-01-2003

Rechtbank Assen heeft op 28 januari 2003 een 60-jarige man uit Dalen veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur wegens onder meer het mishandelen van een drietal personen.

Inzet was de voorgenomen sloop op 22 juni 2001 te Dalen van een in aanbouw zijnde hondenkennel van verdachte door de familie met wie de man al jaren in onmin leeft.
De sloop werd belemmerd door de vrouw van de verdachte. In afwachting van de komst van de inmiddels gebelde politie kwam de verdachte ter plaatse, waarna een algemene vechtpartij ontstond.

De rechtbank rekent het de verdachte zwaar aan dat hij niet de beheersing heeft kunnen opbrengen de komst van de politie af te wachten, waardoor de zaak escaleerde.

Ondanks uitgebreide getuigenverhoren heeft de rechtbank de volgorde van de gebeurtenissen niet kunnen reconstrueren. Een beroep van verdachte op noodweer is daarom verworpen.

De benadeelde partijen worden niet ontvankelijk verklaard in hun vorderingen, omdat de omvang van de vorderingen door medeschuld aan de kant van de benadeelde partijen niet op eenvoudige wijze is te toetsen.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AF3300

Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...id=10507&i=8&ti=3 .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie