Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Provincie Utrecht in beroep tegen beslissing Amersfoort

Datum nieuwsfeit: 28-01-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht

Provincie in beroep tegen beslissing Amersfoort

28-1-2003
Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht gaan in beroep tegen een beslissing van het gemeentebestuur van Amersfoort. Het provinciale bezwaar tegen het voorkeursrecht van de gemeente op de percelen gelegen in het gebied van de baggerbergingslocatie Zevenhuizen is afgewezen. Dat voorkeursrecht houdt in, dat grond van de stortplaats alleen aan de gemeente mag worden verkocht.

De gemeente heeft de provincie niet ontvankelijk verklaard als het gaat om het bezwaar. Als belangrijkste reden geeft Amersfoort aan, dat de provincie geen eigenaar is van grond en dat zou een voorwaarde zijn om als 'belanghebbende' te worden aangemerkt. Volgens Gedeputeerde Staten is die beslissing aanvechtbaar en daarom gaan zij in beroep bij de rechtbank. Met het voorkeursrecht kan de gemeente voorkomen, dat Smink of een eventuele andere geïnteresseerde de grond koopt.

Meer informatie: Jeroen van Houten, telefoon 030-258 21 22 of Jeroen.van.Houten@provincie-utrecht.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie