Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politieberichten Noord-Holland Noord 28-01-2003

Datum nieuwsfeit: 28-01-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten

Nieuwsbericht

dinsdag 28 januari 2003, 15.45 uur

REGIONAAL

Dodehoekspiegel verplicht voor vrachtauto's

Onvoldoende zicht van een chauffeur op de rechterkant naast zijn vrachtwagen leidt regelmatig tot gevaarlijke verkeerssituaties. Kwetsbare weggebruikers, als voetgangers en fietsers worden niet gezien, met alle gevolgen van dien. De overheid startte met een voorlichtingscampagne en kwam vrachtwagenchauffeurs tijdelijk tegemoet met een subsidieregeling. Dit alles om de dodehoekspiegel ingevoerd te krijgen. Sinds 1 januari 2003 is het verplicht gesteld voor alle vrachtauto's met een Nederlands kenteken.

Iedere Nederlandse vrachtwagen moet uitgerust zijn met de extra spiegel of met een camera, zodat de chauffeur goed zicht heeft op hetgeen naast de auto gebeurt. Zo niet, dan kan de chauffeur een boete van EUR 252,-- tegemoet zien. De politie gaat vanaf 1 februari actief controleren. Als aanvulling op deze maatregel biedt de wetgever de mogelijkheid om d.m.v. verkeersborden een bepaald gebied, bijvoorbeeld het stadscentrum, af te sluiten voor vrachtauto's zonder dodehoekspiegel. Op deze manier kan ook tegen vrachtauto's met een buitenlands kenteken maatregelen genomen worden. De verplichting houdt bovendien in, dat vrachtauto's zonder dodehoekspiegel of -camera sinds1 januari 2003 bij de APK worden afgekeurd.

Zichtverbeterende systemen
Dodehoekspiegels zijn extra (bolle) spiegels, die aan de buitenzijde vóór op de cabine van de vrachtauto gemonteerd worden. Door de bolling geven deze spiegels goed zicht over een breed gebied, direct naast de vrachtwagen. In plaats van een dodehoekspiegel mag ook een camera/monitorsysteem worden gebruikt. De camera/monitorsystemen bestaan uit een aan de rechterbuitenzijde van de vrachtautogemonteerde camera en een in de cabine geplaatste monitor.

NOORD-KENNEMERLAND

Diefstal boot
Egmond aan Zee, maandag 27 januari 2003.
Maandag heeft de eigenaar van een boot aangifte gedaan van de diefstal daarvan. Het vaartuig stond geparkeerd op een boottrailer op de Zeeweg. De diefstal moet volgens de eigenaar plaats hebben gevonden tussen vrijdag 24 en maandag 27 januari. Het vaartuig is wit van kleur en van het merk Rana en voert het registratienummer EG 75. De trailer waarop de boot stond is een zogenaamde kanteltrailer, zilverkleurig en van het merk Pega.

Diefstal auto's.
Alkmaar, maandag 27 januari 2003.
In de nacht van zondag op maandag werd een personenauto ontvreemd vanaf Koningsweg. Het betreft een auto van het merk Volkswagen, type Golf cabriolet. De auto is wit van kleur en voert het kenteken HX-BB-71.
In dezelfde nacht werd een auto gestolen vanaf de Gashouderstraat. Het betreft een auto van het merk Audi, type 80. De auto is groen van kleur en voorzien van het kenteken GH-NS-33.

Snelheidscontroles
Heerhugowaard, maandag 27 januari 2003.
Maandag tussen 16.00 en 19.00 uur werden op twee plaatsen op de Provincialeweg N242 snelheidscontroles gehouden waarbij het volgende werd geconstateerd.
Maximumsnelheid ter plaatse: 80 km/u
Aantal passanten: 2530
Aantal overtredingen: 47
Omdat de overtredingen fotografisch vanaf een statief werden vastgelegd kon de hoogst gemeten snelheid tijdens deze controle nog niet worden vastgesteld.

Stompetoren, dinsdag 28 januari 2003.
Dinsdagmorgen tussen 09.00 en 11.00 uur werd een controle gehouden op de Noordervaart waarbij het volgende werd geconstateerd. Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: 1160
Aantal overtredingen: 372
Hoogst gemeten snelheid: 100 km/u

Rijden onder invloed van alcohol
Alkmaar, dinsdag 28 januari 2003.
In de nacht van maandag op dinsdag werd een 38-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden op de Provincialeweg N242. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies namelijk 410 ug/l. Dat is nagenoeg tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

NOORDKOP

Fietster beboet voor opgeven valse naam.
Anna Paulowna, maandag 27 januari 2003.
Een 18-jarige inwoonster van Anna Paulowna werd maandagavond staande gehouden op de Molenvaart omdat een surveillerende agent zag dat zij geen verlichting op haar fiets voerde. Toen haar werd verteld dat zij hiervoor een bekeuring kreeg gaf zij in eerste instantie een valse naam op. Na enig doorvragen bekende zij het feit en gaf haar eigen naam op. Naast een boete voor het rijden zonder verlichting kreeg zij ook een bekeuring (86 euro) voor het opgeven van een valse naam.

Fiets en gereedschap uit schuur gestolen.
Den Helder, dinsdag 28 januari 2003.
Vandaag heeft de bewoner van een woning aan de Van Speykstraat aangifte gedaan van diefstal van goederen uit de schuur achter zijn woning. De inbraak moet hebben plaats gevonden in de nacht van vorige week donderdag op vrijdag. Vermoedelijk is men via de tuin van de buren naar de schuur gelopen en kon men via een niet afgesloten deur binnen komen. De bewoner mist een racefiets en een hoeveelheid elektrisch- en handgereedschap.

Snelheidscontrole
Middenmeer, maandag 27 januari 2003.
Maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Alkmaarseweg. Hierbij werd het volgende geconstateerd. Maximumsnelheid ter plaatse: 80 km/u
Aantal passanten: 180
Aantal overtredingen: 39
Hoogst gemeten snelheid: 151 km/u

WESTFRIESLAND

Diefstal auto
Hoorn, dinsdag 28 januari 2003.
Op dinsdagmorgen werd tussen 02.00 en 05.00 uur een personenauto ontvreemd vanaf de Marskramer in Hoorn. De auto stond geparkeerd op een invalidenparkeerplaats. Het ging om een witte Opel Corsa met kenteken HX-VF-28.

Aanrijding met letsel
Hoorn, dinsdag 28 januari 2003.
Op dinsdagmorgen omstreeks 08.05 uur vond er op de Drieboomlaan te Hoorn een frontale aanrijding plaats tussen twee bromscooters. Een 16-jarige jongen uit Hoorn reed over de Drieboomlaan, komende vanuit de richting Liornestraat. Doordat hij niet voldoende rechts hield botste hij frontaal tegen een 18-jarige jongen uit Hoorn, die vanuit tegengestelde richting aan kwam rijden. De 16-jarige bestuurder botste na de aanrijding nog tegen een geparkeerd staande auto. Hij liep verwondingen op aan been en pols, maar wilde zich ter plaatse niet laten behandelen door personeel van de ambulance. Het 18-jarige slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het Westfries Gasthuis. Hij had vermoedelijk een hersenschudding.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie