Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Gemeente Amersfoort wijst Connexxion nogmaals op vervoerplicht

Datum nieuwsfeit: 28-01-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amersfoort
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente wijst Connexxion nogmaals op vervoerplicht Busvervoer Amersfoort onvoldoende verbeterd

datum: 28 januari 2003

De gemeente Amersfoort heeft geconstateerd dat er nog steeds problemen zijn met het busvervoer in de stad. Busmaatschappij Connexxion heeft onvoldoende bussen ingezet om alle busreizigers te vervoeren. Dit blijkt uit een onderzoek dat de gemeente instelde naar aanleiding van klachten over de in december ingevoerde nieuwe dienstregeling. Wethouder Brink van verkeer heeft de directie van Connexxion op maandag 27 januari in een gesprek laten weten deze resultaten onacceptabel te vinden. De wethouder wees de vervoerder opnieuw op haar vervoerplicht.
Connexxion zegde toe nog dezelfde dag met nieuwe maatregelen te komen.

Uit de door de gemeente uitgevoerde monitor blijkt dat de afspraken die eerder werden gemaakt over de inzet van groot materieel op de lijnen 1, 8 en 12 worden nagekomen.
Echter een te groot aantal ritten, met name van het kleine materieel, viel uit.
Van de 138 onderzochte ritten waren dat er twaalf. Dit is 9%, waar het maximale uitvalpercentage zoals vastgelegd in de concessie 1% bedraagt. Te veel passagiers bleven om die reden noodgedwongen op de haltes achter.
De scholierenritten naar het Borneoplein lijken wel te voldoen.

De inzet van kleine busjes, waar maximaal acht personen in kunnen worden vervoerd, leverde van begin af aan knelpunten op. Reizigers bleven de afgelopen weken te vaak achter bij de bushalte omdat de busjes vol zitten. De lijnen 1, 8 en 10 kenden de meeste tekorten aan voldoende plek voor reizigers, waarbij zich op lijn 8 ook veel rijtijdenproblemen voordoen.
Connexxion zegde toe de problemen met ingang van woensdag 29 januari aanstaande op te lossen.

Op lijn 1 en 8 rijden nu afwisselend grote en kleine bussen. Dit blijkt niet afdoende. Connexxion gaat de kleine bussen 'dubbel' laten rijden zodat er steeds 16 in plaats van 8 personen kunnen worden vervoerd.
Der scholierenritten blijven gehandhaafd. Connexxion zal de gang van zaken zelf monitoren. De gemeente blijft dat uiteraard zelf ook doen. Op welke manier de eventuele organisatorische en financiële consequenties worden aangepakt, is een zorg van latere termijn. Het gaat de gemeente erom dat de busreiziger in Amersfoort hoe dan ook kan worden vervoerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie