Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Samenwerking Grolsch en Warsteiner in Italië

Datum nieuwsfeit: 28-01-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Grolsch NV
Zoek soortgelijke berichten

KONINKLIJKE GROLSCH N.V.

Samenwerking Grolsch en Warsteiner in Italië

Koninklijke Grolsch N.V.

PERSBERICHT

Enschede, 28 januari 2003

SAMENWERKING GROLSCH EN WARSTEINER IN ITALIE

Warsteiner Italia zal met ingang van januari 2003 het Grolsch-merk vertegenwoordigen in Italië. Het Grolsch-merk is reeds enige jaren aanwezig op de Italiaanse markt en is nu toegekomen aan een volgende fase in haar groei. Met Warsteiner Italia weet Grolsch zich verzekerd van een partner, die het Grolsch-volume in Italië verder kan uitbouwen.

Warsteiner Italia, een dochteronderneming van Warsteiner Brauerei, is een in Verona gevestigde verkoop-, marketing- en distributieorganisatie. Het Warsteiner-merk heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een van de grootste importbieren op de Italiaanse markt. Daarnaast beschikt Warsteiner in Italië over een eigen netwerk van drankengroothandels.

Met de samenwerking geven Warsteiner Brauerei Haus Cramer en Koninklijke Grolsch N.V. verdere invulling aan de begin 2002 aangekondigde alliantie. Eerder al heeft dit geleid tot de gezamenlijke inkoop van verpakkingsmaterialen, hulpgrondstoffen en andere goederen. Het blijft de intentie van beide brouwerijen om de samenwerking verder uit te breiden. Op deze manier willen de brouwerijen hun positie en concurrentiekracht in de concentrerende wereldbiermarkt versterken, zonder daarbij afbreuk te doen aan hun zelfstandigheid.


---

Voor achtergrondinformatie: Zie bijlage

Voor meer informatie: Warsteiner Brauerei Haus Cramer KG, Dr. Michael Walewski, Hoofd Corporate Communication, tel. +49 2902 881799, (mwalewski@warsteiner.com) Koninklijke Grolsch N.V., Coen Thönissen, Hoofd Interne & Externe Betrekkingen, tel. +31 53 483 3176, (c.thoenissen@grolsch.nl)


---

Achtergrondinformatie Warsteiner Succesvol sinds 1753. De Warsteiner brouwerij kan terugkijken op een geschiedenis van 250 jaar en is uitgegroeid tot de grootste Duitse brouwerij in particuliere handen. Warsteiner is niet alleen de onbetwiste marktleider op de Duitse markt, maar is er in geslaagd om ook internationaal succesvol haar naam te vestigen. Het belangrijkste merk, Warsteiner Premium Verum, wordt geëxporteerd naar ruim 60 landen en geniet een grote populariteit. De Warsteiner brouwerij is al sinds 1753 in handen van de familie Cramer. De Warsteiner Brouwerijgroep heeft haar portfolio door middel van dochterondernemingen en belangen in andere ondernemingen betekenisvol uitgebreid, waardoor het familiebedrijf een succesvol antwoord kan bieden op de behoeften in de biermarkt. Warsteiner is dan ook klaar voor de toekomst.

Achtergrondinformatie Grolsch Koninklijke Grolsch N.V. is een beursgenoteerde onderneming (Euronext Amsterdam) met een rijke traditie die terug gaat tot 1615. Grolsch vindt haar oorsprong in het oosten van Nederland. Grolsch bouwt een nieuwe 'state of the art' brouwerij in Boekelo, die de huidige twee brouwerijen in Enschede en Groenlo zal vervangen. De nieuwe brouwerij zal vanaf 2004 operationeel zijn en Grolsch de ruimte geven om haar groeiperspectieven te realiseren. Grolsch bier wordt in het Verenigd Koninkrijk en in Polen in licentie gebrouwen. Grolsch richt zich alleen op het premium segment van de biermarkt, zowel binnen de Nederlandse thuismarkt als ook internationaal. Het succesvolle Grolsch Premium Pilsner is het belangrijkste product in het assortiment. Op haar Nederlandse thuismarkt is het merk Grolsch de nummer 2. Grolsch is internationaal actief in meer dan 50 landen, waarbij het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada belangrijke markten zijn. In 2001 realiseerde Grolsch een verkoopvolume van 3,1 miljoen hectoliter en een omzet van 273 miljoen Euro. Grolsch heeft 900 medewerkers.

Grolsch NV

28 jan 03 08:30

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie