Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Lezing over de Inflatie van geweld

Datum nieuwsfeit: 29-01-2003
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Inflatie van geweld?

Sensationele incidenten, zoals de doodslag in Venlo of van Meindert Tjoelker, geven veel mensen het gevoel dat ze in een gewelddadige maatschappij leven. De politiestatistieken lijken ook duidelijke taal te spreken: die laten in de afgelopen 25 jaar een duidelijke toename zien van geregistreerde geweldscriminaliteit. 'Jonge Doctor' Margreth Egelkamp onderzocht honderden strafdossiers over geweldsmisdrijven in Nederland en Duitsland. Ze las dossiers uit 1986 en van tien jaar later. Egelkamp komt tot de opzienbarende conclusie dat de ernst van geweldscriminaliteit - (zware) mishandeling, poging tot doodslag, openlijke geweldspleging en diefstal met geweld - wordt overschat. ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie