Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

De Boer opent Aquaduct Veluwemeer

Datum nieuwsfeit: 29-01-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Verkeer en Waterstaat


24 januari 2003

De Boer opent Aquaduct Veluwemeer

Het Aquaduct Veluwemeer wordt woensdag 29 januari officieel geopend door demissionair minister Roelf De Boer. Het aquaduct vormt de nieuwe oeververbinding tussen Flevoland en Gelderland. De compleet vernieuwde passage is een grote verbetering voor zowel het verkeer op de weg als het beroeps- en recreatieverkeer te water. De komst van de brug in combinatie met een aquaduct zorgt voor een vlottere doorstroming van het wegverkeer. Zeiljachten met een staande mast kunnen nu onbelemmerd het aquaduct passeren. Vrachtschepen hoeven ook niet meer om Flevoland heen te varen want de vaarroute onder de brug laat nu ook schepen boven de 600 ton toe.
Het Aquaduct Veluwemeer is een resultaat van de samenwerking tussen de provincies Flevoland en Gelderland, de gemeenten Harderwijk en Zeewolde, de Stichting Recreatie Nederland en Rijkswaterstaat directie IJsselmeergebied.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie