Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Ondernemers vragen 1,5 miljard extra voor versterking economie

Datum nieuwsfeit: 29-01-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
MKB-Nederland

MKB Nieuws, bericht

28-01-2003
Ondernemers vragen 1,5 miljard extra voor versterking economie

De Nederlandse ondernemers vinden dat een volgend kabinet 1,5 miljard euro extra moet uittrekken voor maatregelen die moet leiden tot versterking van de economie. Daarvan moet 650 miljoen euro worden besteed aan infrastructuur (wegen, spoorlijnen en bedrijfsterreinen) en 600 miljoen aan lastenverlichting voor het bedrijfsleven.

Dit staat in de nota 'Welvaart moet je verdienen', die de Raad van de Centrale Ondernemingsorganisaties (VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland) heeft gepresenteerd. De nota is als \'open brief\' gericht aan kabinetsinformateur Donner. De ondernemers maken zich zorgen over de slechte economische ontwikkeling en wijzen erop dat dit "niet alleen een kwestie van conjunctuur" is. "De positie van het bedrijfsleven, die bepalend is voor de werkgelegenheid in Nederland, is de laatste tijd vooral ook structureel verslechterd. Onze economie presteert dus niet alleen slecht, maar ook slechter dan die van de concurrentie."

Het ondernemersplan voor het nieuwe kabinet bestaat uit een "krachtige groeiagenda" (die moet leiden tot meer productiviteit, meerjarige loonkostenmatiging en aanzienlijke extra bezuinigingen op overheidsuitgaven.

De ondernemersorganisaties vinden dat een nieuw kabinet moet streven naar structureel evenwicht op de overheidsbegroting in 2007. Ontstaat in de tussentijd een tijdelijk tekort, dan moet daaraan niet te zwaar worden getild.

Informatie: drs. J.J.M. Rats

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie