Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Derde hand voor Morten Capelle

Datum nieuwsfeit: 29-01-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Capelle a/d IJssel
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel

Derde hand voor Morten

Foto: gemeente Capelle aan den IJssel

De kinderen van groep 4 van basisschool De Tweemaster keken wel even verbaast toen burgemeester Joke van Doorne, samen met wethouder Tineke Keuzenkamp, de klas op dinsdagmiddag 21 januari kwam binnenstappen. Helemaal toen bleek dat ze speciaal voor klasgenootje Morten Solstad kwamen. Morten had namelijk een brief aan de burgemeester geschreven. Hierin schreef hij dat er rond zijn huis en school veel zwerfvuil lag. Hij vroeg de burgemeester om een vuilknijper om de rotzooi te kunnen opruimen. De burgemeester en de wethouder voor de buitenruimte vonden het erg goed dat een jongen van zeven jaar zo goed op zijn omgeving let. Bovendien had Morten ook zelf een oplossing bedacht voor het probleem. Daarom wilden ze deze keer graag aan zijn verzoek tegemoet komen. Dit is wel bijzonder omdat de burgemeester en de wethouder natuurlijk geen tijd hebben om bij alle mensen die vragen stellen op bezoek te gaan.

Joke van Doorne en Tineke Keuzenkamp waren echter deze dinsdag, toen de collegevergadering wat sneller bleek te zijn afgelopen dan gepland, naar De Tweemaster gegaan om aan Morten een zogenaamde derde hand te geven. De derde hand (of vuilknijper) is een stok met aan het eind een grijper waarmee je dingen zonder bukken en zonder je handen vuil te maken, kan oprapen van de straat. Daarnaast kreeg Morten het prentenboek over Fascinatio de Wonderwind. De juf kreeg het voorleesboek van Fascinatio om aan de hele klas te kunnen voorlezen. Hierna konden de kinderen uit de klas nog vragen stellen aan de burgemeester en wethouder. Hierbij bleek dat ook de andere kinderen wel het een en ander op straat waren tegengekomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie