Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Winnaars Haagse Sportprijzen 2002

Datum nieuwsfeit: 29-01-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

2003-01-27: Winnaars Haagse Sportprijzen 2002

---

De Sportprijs van de gemeente Den Haag voor het jaar 2002 is toegekend aan het handbaldames team en begeleiding van Hellas. Met een nog jong team behaalde Hellas vorig jaar het Nederlands kampioenschap, voor de tweede maal in successie de nationale beker en won voorts de supercup. De andere genomineerden waren turnster Laura van Leeuwen en atleet Troy Douglas.

Wielrenster Miranda Vierling is de Jeugdsportprijs toegekend. Zij werd in 2002 Nederlands kampioene achtervolging, tijdrijden en wereldkampioene bij de junioren op het onderdeel puntenkoers. Hiermee werd verkozen boven de andere genomineerden, de badmintonspeler Dennis van Daalen de Jel en de schoonspringer Gijs van Keken.

De Gulden Ooievaar gaat naar Gerechtsdeurwaarders Van der Velde & Van Hal. Het bedrijf sponsort een groot aantal Haagse sportverenigingen en
-evenementen. Mede hierdoor zijn sportorganisaties in staat in Den Haag laagdrempelige activiteiten en evenementen aan te bieden voor zowel actieve als passieve recreatie. De andere genomineerde was het Bureau Hogeschool Sport van de Haagse Hogeschool.

Schoolsportclub De Bonte Vlinder ontvangt de Sportstimuleringsprijs. De Bonte Vlinder, school voor speciaal basisonderwijs, is met naschoolse sportactiviteiten begonnen in 1999. Deze activiteiten hebben een bijzondere functie voor kinderen uit dit onderwijs. Voor hen ligt de drempel om lid te worden van een sportvereniging hoog, hoewel de behoefte wel bestaat. In 1999 werd begonnen met één uur na schooltijd, inmiddels is dit uitgegroeid tot vier dagen in de week na schooltijd onder leiding van een vakleerkracht. In 2002 reikte wethouder Wilbert Stolte de eerste lidmaatschapskaart van de schoolsportclub uit. Voor de Sportstimuleringsprijs was ook de Brede buurtschool Stevin College genomineerd.

Mario van der Ende krijgt de Scheidsrechtersprijs. Hij was als enige genomineerd. Van der Ende sloot in 2002 een rijke loopbaan als topvoetbalscheidsrechter af in verband met een blessure. Hij blijft behouden voor de KNVB als scout en opleider van jonge talentvolle scheidsrechters. Voorts is Van der Ende door de werelvoetbalfederatie (FIFA) aangesteld om de eerste mondiale scheidsrechterscommissie op te richten. Met zijn gehele oeuvre en zijn toekomstige werkzaamheden brengt hij de Nederlandse sport en de stad Den Haag op bijzondere wijze in de nationale en internationale belangstelling.

Het Haagse publiek bepaalde dat de Profsportprijs van 2002 terecht komt bij ADO Den Haag. De succesvolle voetbalformatie van de trainers Rinus Israel en Lex Schoenmaker liet de concurrentie die bestond wielrenner Michael Boogerd, tennisser Richard Krajicek, darter Raymond van Barneveld basketballer Dan Gadzuric en voetbaltrainer/bondscoach Dick Advocaat ver achter zich.

De prijzen worden maandagavond uitgereikt tijdens de 29e Sportontvangst van de gemeente den Haag. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst in het Atrium van het stadhuis aan het Spui had ook de huldiging plaats van alle nationale en internationale kampioenen van 2002, die uit Den Haag afkomstig zijn.

De Sportontvangst is vanaf 20.00 uur live te volgen via Radio West en van 21.45 uur tot 22.45 uur via TV West.

last update: 29-1-2003 13:55:50 ;pag.: 18362; auteur: 616;cat.:

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie