Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Overname van Casema door consortium afgerond

Datum nieuwsfeit: 29-01-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Casema
Zoek soortgelijke berichten
Casema

Den Haag, 29 januari 2003

Casema met nieuwe aandeelhouders vol vertrouwen de toekomst in

Overname van Casema door consortium afgerond

Met ingang van 28 januari heeft het kabelbedrijf Casema een nieuwe eigenaar: een consortium bestaande uit de Carlyle Group L.L.C., Providence Equity Partners en GMT Communications Partners. De nieuwe aandeelhouders die ruime ervaring hebben in de telecommunicatie- en kabelsector onderschrijven de huidige strategie van Casema en zijn bereid om op korte termijn investeringen te doen die noodzakelijk zijn om deze strategie te kunnen verwezenlijken.

"Natuurlijk ben ik blij met deze overname en ook dat er eindelijk een einde is gekomen aan dit langlopende verkoopproces.", zegt Henk de Goede, CEO van Casema. "Wij kunnen nu verder met de verwezenlijking van onze plannen. Gedurende het verkoopproces was dit op zijn minst onzeker.".

Dat de nieuwe aandeelhouders veel vertrouwen hebben in Casema blijkt wel uit het feit dat zij de strategie van Casema volledig ondersteunen, dat zij een fors bedrag beschikbaar stellen voor netwerkinvesteringen en dat het huidige managementteam belast blijft met het dagelijks bestuur van de onderneming.

De Carlyle Group en Providence Equity Partners participeren elk met 46 procent in Casema. GMT Communications Partners voor acht procent.

Casema

Het in Den Haag gevestigde Casema is met 1,35 miljoen huishoudens als klant, een toonaangevende Nederlandse kabelexploitant. In haar ruim 30 jarig bestaan is Casema verantwoordelijk geweest voor onder andere de totstandkoming van standaardisatie binnen de Europese 'kabelmarkt' en een groot aantal technologische vernieuwingen op het gebied van kabeltelevisie. Casema is een 'access provider plus' die via haar modern netwerk naast kabeltelevisie een scala aan andere elektronische diensten en producten levert, waaronder: internet, zakelijke telefonie, datacommunicatie en alarmering. Casema is door een internationale vakjury uitgeroepen tot European Cable System 2002.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie