Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Excursie verenigingsondersteuningsbureau Apeldoorn

Datum nieuwsfeit: 30-01-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Apeldoorn
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Apeldoorn

Excursie verenigingsondersteuningsbureau 30 januari 2003

Verenigingen kunnen zich nog aanmelden

Op donderdag 30 januari 2003 organiseert de gemeente Apeldoorn een excursie naar Den Haag en Ede. Doel van de excursie is om te bekijken hoe andere gemeenten de verenigingsondersteuning hebben georganiseerd. Verenigingen die geen uitnodiging hebben ontvangen, kunnen zich nog aanmelden.

De gemeente Apeldoorn wil een verenigingsbureau opzetten dat verenigingen en vrijwilligers uit de sport, cultuur, zorg, jeugd, wijk, welzijn, en natuur en milieu kan ondersteunen en adviseren. Samen met de verenigingen wil de gemeente onderzoeken hoe zon ondersteuningsbureau eruit kan zien.

In Nederland zijn nog geen verenigingsbureaus zoals Apeldoorn dat voor ogen heeft. Wel zijn er vrijwilligerscentrales, vrijwilligersbureaus en sportservicecentra. Zo is Den Haag actief met vrijwilligersondersteuning en biedt de gemeente Ede veel ondersteuning aan sportverenigingen.

Aanmelden voor de excursie kan tot 17 januari bij de gemeente Apeldoorn, Symone de Bruin, projectleider, tel. (055) 580 19 26 of (bruins@apeldoorn.nl).

© 1996-2003 - Gemeente Apeldoorn - Disclaimer

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie