Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

LNV bereid tot nieuw onderzoek naar mkz-diagnose in Kootwijkerbroek

Datum nieuwsfeit: 30-01-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij
Zoek soortgelijke berichten

LNV BEREID TOT NIEUW ONDERZOEK MKZ-DIAGNOSE

Minister Veerman (LNV) is bereid een onafhankelijke (internationale) onderzoekscommissie te laten onderzoeken of de diagnose mond- en klauwzeer in Kootwijkerbroek in 2001 terecht is vastgesteld.

Voorwaarde voor het instellen van de commissie is wel 'dat ook de Stichting Onderzoek MKZ Crisis Kootwijkerbroek zich op voorhand committeert aan de uitkomst van het onderzoek van de commissie'.

Veerman schrijft dat in antwoord op vragen van de Tweede-Kamerleden Atsma (CDA), Mosterd (CDA) en Van den Brink (LPF).

Minister Veerman heeft vandaag een bezoek gebracht aan Kootwijkerbroek, waar hij met bewoners praat over de gevolgen van de uitbraak van mond- en klauwzeer in 2001. In Kootwijkerbroek bestaat nog steeds twijfel over de juistheid van de MKZ-diagnose die destijds werd gesteld.

Een onafhankelijke commissie kan volgens de minister 'een middel zijn om de Kootwijkse gemeenschap definitieve duidelijkheid te geven over de gestelde MKZ-diagnose'. De commissie moet volledig onafhankelijk zijn en volledig toegang hebben tot alle relevante documenten. Als de commissie dat nodig vindt, is ook een DNA-onderzoek mogelijk, schrijft Veerman.

Bron:

- Antwoorden aan Atsma en Mosterd

- Antwoorden aan Van den Brink

Dossier:
Mond- en klauwzeer

Zie ook:
27 nov 2002
'Geen twijfel MKZ-diagnose Kootwijkerbroek'

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie