Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Prijs voor de beste overheidswebsites van Nederland

Datum nieuwsfeit: 30-01-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Prijs voor de beste overheidswebsites van Nederland

30 januari 2003

Het platform burger@overheid heeft donderdag de jaarlijkse Webwijzer Awards uitgereikt voor de beste Nederlandse overheidswebsites. De vakjuryprijs werd toegekend aan de gemeente Dordrecht (www.dordrecht.nl). De publieksprijs ging naar de gemeente Wassenaar (www.wassenaar.nl). Beide gemeenten krijgen een prijs van 10.000 Euro, beschikbaar gesteld door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties.

De vakjury wees Dordrecht aan als winnaar omdat het elektronische loket van de gemeente veruit de beste is die de jury onder ogen heeft gekregen. De mogelijkheid om de status van aanvragen te volgen is volgens de jury vooruitstrevend en ambitieus. Ook is de jury positief over het feit dat bepaalde onderdelen van de site in vijf talen kunnen worden gelezen.

Het publiek koos de website van de gemeente Wassenaar als beste omdat de site dicht bij de burgers staat. De site wordt door het publiek gewaardeerd om haar uitgebreide informatie-aanbod en toch zeer toegankelijke opzet. De Webwijzer Award kent dit jaar overigens voor het eerst een publieksprijs.

Naast lof was er ook kritiek. Tijdens de uitreikingsceremonie maakte Marjet van Zuijlen (voorzitter van burger@overheid) een nieuwe prijs bekend: de Webflop. Deze prijs voor de slechtste overheidswebsite wordt dit jaar toegekend aan de gemeente IJsselstein (www.ijsselstein.nl). De website bevat weinig informatie, is niet actueel, kent vrijwel geen mogelijkheid tot interactie en scoort in de Overheid.nl Monitor het slechtst.

De Webwijzer Award is in 1998 door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ingesteld. Doel is overheidsorganisaties te stimuleren tot het maken en het beheren van kwalitatief goede websites. Bij het bepalen van de nominaties door de vakjury dient de Overheid.nl Monitor van Advies Overheid.nl als uitgangspunt. In deze monitor wordt de kwaliteit van Nederlandse overheidswebsites beoordeeld op basis van vaste criteria.

Meer informatie over de Webwijzer Award, de vakjury, criteria, publieksprijs en eerdere winnaars is te vinden via de website van burger@overheid:(www.burger@overheid.nl).

---

Sitepad:

HOME - GRAFISCHE VERSIE - SITEMAP - E-MAIL - AGENDA
- WEB TV - ZOEKEN

---

Actueel - Persberichten - Parlementair - Publicaties

Zie ook
Website gemeente Dordrecht
Website gemeente Wassenaar
Website gemeente IJsselstein
Burger@overheid

---

---

© Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties -

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie