Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Gerda Verburg kandidaat Kamervoorzitter

Datum nieuwsfeit: 30-01-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CDA TWEEDE KAMERFRACTIE

Gerda Verburg kandidaat Kamervoorzitter

CDA-Kamerlid Gerda Verburg stelt zich kandidaat voor het voorzitterschap van de Tweede Kamer. Zij ziet het als een uitdaging om vanuit de functie van voorzitter het vernieuwingsproces in de politiek verder te begeleiden en vorm te geven. Gerda Verburg is momenteel reeds ondervoorzitter van de Tweede Kamer.

Gerda Verburg: 'De zaken waarover in de samenleving wordt gediscussieerd, dat moet ook zijn waar de politiek zich mee bezig houdt. Het debat dat wordt gevoerd in kerk, kroeg en kantine, moet ook het debat van de Tweede Kamer zijn. Alleen dan is er sprake van een echte volksvertegenwoordiging. Ik ben voor duidelijke debatten op hoofdlijnen, die voor iedereen te volgen zijn'.

Na het vervullen van verschillende bestuursfuncties in het maatschappelijk middenveld is Verburg sinds mei 1998 lid van de CDA-Tweede Kamerfractie. Vanaf juli 2002 heeft zij in deze fractie de taak van vice-voorzitter op zich genomen.

Voor informatie: Bieke Oskam 06-53153269 of Pieter Heerma
06-51643413

30 jan 03 16:29

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie