Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Eerste Ecoteam informatie-avond in Geldrop

Datum nieuwsfeit: 30-01-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Geldrop
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 8 januari 2003

Goede voornemens voor het milieu?
WORD LID VAN EEN ECOTEAM!

Wilt u weten hoe u het gas-, water-en elektriciteitsgebruik en de productie van afval kunt terugdringen, zonder aan comfort in te hoeven leveren? Wilt u weten hoe u daarnaast bij kunt dragen aan een schoner milieu? Doe dan mee aan een 'EcoTeam' en leer hoe u op jaarbasis tot 300 euro kunt besparen op uw rekeningen! Een huishouden dat lid is van een EcoTeam, bespaart 10% meer op zijn energieverbruik dan een gemiddeld Nederlands huishouden en zelfs tot 30% op zijn restafval. Dat is interessant, omdat u betaalt naar gelang de hoeveelheid afval die u op straat zet. In onderstaand artikel leest u meer over het EcoTeam.

Een EcoTeam bestaat uit een groep van 6 tot 8 huishoudens, die samen in vijf maandelijkse bijeenkomsten het zogenaamde 'EcoTeamprogramma' doorlopen. In feite is het een doe-cursus die u met elkaar, onder begeleiding van een getrainde coach, in uw eigen huiskamer volgt. Tijdens de bijeenkomsten komen vijf thema's aan bod: afval, energie, water, vervoer en inkoop. U leert hoe u door kleine veranderingen, die u zelf bepaalt, flink kunt besparen op uw rekeningen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het regelen van de doorstroomsnelheid van het water in uw cv-ketel, daarmee kunt u tot 10% kunt besparen op de stookkosten. Minder stoken betekent ook weer een reductie van de CO2-uitstoot.

AANMELDEN
Heeft u interesse om deel te nemen aan een EcoTeam? Er worden bij u in de buurt twee informatieavonden gehouden, waarbij er dieper op de inhoud, de werkwijze en de resultaten wordt ingegaan. De eerste bijeenkomst vindt plaats op donderdag 30 januari om 20.15 uur in de Talingstraat; de tweede bijeenkomst wordt gehouden op maandag 3 februari in Buurthuis KAJKWJ, Speeltuinpad 5. Deze avond begint eveneens om 20.15 uur. U bent van harte welkom.

Voor vragen of inlichtingen kunt u bellen naar Carla Heisteeg en/of Caroline Hermans van de Milieudienst Regio Eindhoven, telefoonnummer: 2594647. U krijgt via dit nummer ook te horen op welk adres in de Talingstraat de informatieavond plaatsvindt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie