Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Explosieven Opruimingsdienst maakt vliegtuigbom onschadelijk

Datum nieuwsfeit: 31-01-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Explosieven Opruimingsdienst maakt vliegtuigbom onschadelijk

31-01-2003

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) van de Koninklijke Luchtmacht maakt op 28 februari een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk. De bom werd afgelopen zaterdag (25 januari) in de omgeving van Biggekerke (gemeente Veere) aangetroffen bij ploegwerkzaamheden. Na verkennend onderzoek door de EOD bleek het te gaan om een 500-ponder die tijdens een bombardement van de geallieerden in 1944 in de klei terecht is gekomen.

De demontage van de vliegtuigbom op 28 februari begint rond 10.00 uur. Naar verwachting zullen de werkzaamheden een half uur tot zo'n 4 uur in beslag nemen. Tijdens het demonteren wordt de bom omgeven door speciaal beveiligde containers. Het gebied rondom de bom wordt totaal ontruimd. Het gaat om een dunbevolkt gebied met 32 bewoners. De bom zal in Breezand tot ontploffing worden gebracht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie