Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 31-01-2003

Datum nieuwsfeit: 31-01-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Rotterdam-Rijnmond
Zoek soortgelijke berichten

Ochtenduitgave vrijdag 31 januari 2003

* POGING BEROVING VAN PINPAS
ROTTERDAM - Donderdagavond omstreeks acht uur probeerden drie onbekende mannen op het Weena een 28-jarige man uit Rotterdam van zijn pinpas te beroven. Het slachtoffer had zijn bankpas in de geldautomaat gestopt, toen het drietal om hem heen kwam staan. Eén van de verdachten liet geld vallen en zei tegen de man dat hij geld verloor. Terwijl hij naar de grond keek, pakte één van de verdachten de pinpas uit de automaat en liep er mee weg. Hierop ging de Rotterdammer achter hem aan. Er ontstond een worsteling waarbij het slachtoffer zijn pas weer wist te bemachtigen. De verdachte vluchtte in richting Centraal Station. Een onderzoek naar de man leverde vooralsnog geen resultaat op.


* DRUGSOVERLAST; 19 PERSONEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster stelde, naar aanleiding van klachten van omwonenden, een onderzoek in een woning aan de Hilledijk in. In en om de woning werden 5 vrouwen en 14 mannen, in de leeftijd van 17 tot en met 57 jaar en afkomstig uit Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Spijkenisse aangehouden. Diverse hoeveelheden verdovende middelen en een aanzienlijke hoeveelheid geld werden in beslag genomen. Drie personen werden in verzekering gesteld en drie anderen werden ingesloten, omdat ze gesignaleerd stonden. De overigen werden naar verhoor en opgemaakt proces-verbaal heengezonden.


* TWEE WONINGINBREKERS AANGEHOUDEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politiepersoneel van het district Oost hield donderdagmiddag rond twee uur op de Silkeborg twee Capellenaren, 17- en 18-jaar oud, aan als verdacht van een woninginbraak. Het tweetal bleek te hebben ingebroken in een woning aan de Kalundborg. De bewoner, een 22-jarige man, zat boven in zijn woning toen hij plots glasgerinkel hoorde. De man rende naar beneden en zag dat er een ruit van zijn woonkamer was vernield. Aan de achterzijde van zijn woning zag hij nog net twee mannen wegvluchtten, waarop hij de achtervolging inzette. Politieagenten die in de omgeving surveilleerden, zagen de verdachten vervolgens op de Silkeborg rennen, achtervolgd door de bewoner. Het tweetal kon door de politiemensen worden aangehouden en werd overgebracht naar het politiebureau waar zij in verzekering werden gesteld. De recherche van district Oost stelt een nader onderzoek in.


* CAFE OVERVALLEN
ROTTERDAM - Vrijdagmorgen omstreeks zeven uur hebben twee nog onbekende mannen een café' aan de Feijenoorddijk overvallen. De twee overvallers waren het café' binnengedrongen en bedreigden een vrouwelijk personeelslid met een vuurwapen. De mannen eisten geld. Met uiteindelijk een nog onbekend geldbedrag aan buit, vluchtten de overvallers de zaak uit en verdwenen in onbekende richting.

Avonduitgave donderdag 30 januari 2003

* VERKEERSCONTROLES
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid hield donderdagmorgen verkeerscontroles op de Pleinweg en Albatroslaan. Tussen acht uur en half negen gingen op de Albatroslaan 18 automobilisten op bon voor het negeren van een linksafverbod. Op de Pleinweg werden tussen half acht en negen uur 49 bekeuringen uitgeschreven aan autobestuurders voor onder meer het voeren van mistlampen, het negeren van een 'gesloten verklaring' en het rijden zonder verzekering.


* MAN VALT TUSSEN STELLING
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Donderdagmiddag omstreeks kwart over twaalf raakte, tijdens isoleerwerkzaamheden, op een schip, dat lag bij een werd aan de Schaardijk een 37-jarige man uit Rotterdam gewond. Het slachtoffer stond op een stelling en was bezig isolatiemateriaal op een schip aan te brengen. Door een misstap viel de man, maar bleef tussen de stellingplaten hangen. Met een vorkheftruck werd hij uit zijn benarde situatie gehaald. Door GGD-personeel werd de man, die een heupfractuur opliep, vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. De Arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Naar aanleiding van klachten over stankoverlast werd door politiepersoneel van het Wijkteam Maashaven (district Feijenoord-Ridderster) donderdagmorgen een onderzoek ingesteld in een pand in de Marinestraat. In het bedrijfspand werd een hennepkwekerij aangetroffen, waarbij zo'n zeshonderd hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur, in beslag werden genomen. Personeel van Eneco constateerde tevens dat de voor de kwekerij benodigde stroom illegaal werd afgetapt en sloot de elektriciteitsvoorziening af. De 33-jarige eigenaar van de hennepkwekerij, die later op de dag werd aangehouden, kreeg op grond van de Opiumwet een proces-verbaal werd in de vooravond weer op vrije voeten gesteld.


* AANRIJDING MET BEKNELLING
ROTTERDAM - Donderdagmiddag rond kwart voor vijf ontstond op de Brielselaan een kop-staart-aanrijding, waarbij drie auto's betrokken waren. Een 29-jarige Rotterdamse vrouw, die als mede-inzittende in de middelste bij de aanrijding betrokken auto zat, kwam bekneld in het voertuig te zitten. Brandweerlieden bevrijdden haar uit de auto, waarna het slachtoffer door GGD-personeel met een spoedtransport naar het MCRZ, locatie Zuiderziekenhuis werd vervoerd met rug- en nekletsel. Haar 40-jarige echtgenoot werd ter plaatse aan lichte verwondingen behandeld, terwijl twee achterin de auto zittende kinderen geen letsel opliepen. Ook de beide andere bij de aanrijding betrokken bestuurders bleven ongedeerd.

Ochtenduitgave donderdag 30 januari 2003

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie