Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Kabinetsstandpunt vernieuwing HRM-stelsel Rijk

Datum nieuwsfeit: 31-01-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Algemene Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Persbericht ministerraad
31 januari 2003

Kabinetsstandpunt vernieuwing hrm-stelsel rijk

De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister Remkes van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om in de komende kabinetsperiode de voorzieningen voor Personeel en Organisatie in het Rijk (het zogeheten `human resources management', HRM) efficiënter in te richten en verder te professionaliseren. Een belangrijk onderdeel van de vernieuwing is het samenvoegen van een deel van de voorzieningen, zoals de salarisadministratie, in een rijksbreed gemeenschappelijk `shared service center HRM'.
Het kabinet is van mening dat deze vernieuwing van het HRM-stelsel Rijk snel ter hand moet worden genomen. Het is een belangrijke randvoorwaarde om meer werk te verrichten met minder ambtenaren, waardoor de efficiency van de overheid wordt vergroot en de bureaucratie verminderd. Het voornemen van het kabinet is om uiterlijk op 1 januari 2006 de vernieuwing van het HRM-stelsel Rijk te hebben gerealiseerd. Het kabinet zal uiterlijk medio 2003 een definitief besluit nemen. Dit gebeurt op basis van een uitvoeringsplan dat in de eerste helft van 2003 (inclusief financiële paragraaf) zal worden uitgewerkt.
RVD, 31.01.2003reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie