Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politieberichten Midden- en West Brabant 31-01-2003

Datum nieuwsfeit: 31-01-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Midden- en West Brabant
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht District Breda

31-1-03

Militairen op de vuist
Glazen ophaler op neus geslagen

BREDA: Een 24 jarige inwoner uit Veghel is door de politie vannacht aangehouden, omdat hij een glazen ophaler in een horecazaak op zijn neus heeft geslagen. De klap kwam hard aan, want de man moest zich voor een gapende wond aan zijn neus in het ziekenhuis laten behandelen. Het is nog niet zeker of de neus ook gebroken is.

De verdachte zou zich lastig hebben gedragen tegenover de glazen ophaler toen die de man in de zaak wilde passeren terwijl hij zijn handen vol had met opgehaalde glazen. Waarom is nog niet duidelijk maar de man kreeg een Direct na de klap vluchtte de man de straat op maar kon door politiemensen die in het centrum horecatoezicht hielden na een korte achtervolging worden aanhouden. Omdat de verdachte beroepsmilitair is werd de Koninklijke Marechaussee ingeschakeld die de verdachte voor nader onderzoek en verhoor heeft meegenomen. De Marechaussee kon later in de nacht nog een militair van de politie overnemen. De 29 jarige man was aangehouden, omdat hij op straat had gevochten met een man die voor een meisje was opgekomen die door de 29 jarige militair zou zijn lastig gevallen. Die hulp eindigde in een vechtpartij die door de horecadienst van de politie werd gezien. De 29 jarige Bredase militair is ook door de Koninklijke Marechaussee meegenomen. Ook hem wacht een proces-verbaal en mogelijk disciplinaire maatregelen voor zijn gedrag. Beide aangehouden militairen waren in hun vrije tijd en kennelijk een avondje uit.

Man probeert met vals paspoort sofi-nummer te bemachtigen

BREDA: De politie heeft gisteren een 22 jarige man aangehouden, die een ambtenaar van de belasting om de tuin wilde leiden met een valse identiteit en een vals paspoort om aan een sofi-nummer te komen. De man heeft vermoedelijk een Roemeense nationaliteit en is overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Stadswachten met mes bedreigd

BREDA: Twee medewerker van de Stadswacht zijn gisteravond rond 20.45 uur op de hoek Ridderstraat Grote Markt bedreigd door een nog onbekende man, die zij aanspraken op het fietsen in het voetgangersdomein. De man haalde een groot keukenmes te voorschijn en dreigde hiermee De dader zag kans op zijn fiets te ontkomen. De politie stelt een onderzoek in. De Stadswachten raakten niet gewond.

Auto gestolen

BREDA: Vanaf een parkeerplaats aan de Markendaalseweg werd een personenauto ontvreemd. Het betreft een zwarte Nissan Primera met het kenteken 43-DN-ZF.

Een gewaarschuwd man telt niet voor 2

BREDA: Een 31 jarige Bredanaar die gisteravond zijn steunbetuigingen aan zijn `voetbalcluppie` NAC had gegeven had niet naar de goede raad van een politieman geluisterd. Die had gezien hoeveel bier hij had gedronken toen hij op de Grote Markt stond om zijn club een hart onder de riem te steken. De politieman had nog tegen hem gezegd dat het beter was als hij na afloop van het feestje niet in zijn auto zou stappen. De man vond dat wel een slimme tip, maar tot zijn verbazing kwam de politieman de NAC-supporter enkele uren later op de Nassaustraat toch achter het stuur van zijn auto tegen. De bestuurder scoorde met een promillage van rond 1,5 o/oo niet echt punten, want hij mocht met een proces-verbaal verder te voet naar huis.

Autogordel los dan de klos

BREDA: Het team Vlaanderenstraat heeft vanmorgen samen met het VerkeersHandhavingsTeam op de Oosterhoutseweg een controle uitgevoerd op het dragen van de autogordel. In één uur tijd werden 15 bekeuringen uitgedeeld.

Hennepkwekerij in woonhuis? Licht uit!

BREDA: Tijdens een controle op de Wapenwetgeving bij de bezitter van een wapenvergunning werd bij de man thuis een hennepkwekerij aangetroffen met in totaal 216 plantjes. Er is een proces-verbaal opgemaakt voor de Opiumwet en diefstal van stroom. Door Essent is de meter gedemonteerd en na borg van 1000,- zal de stroom weer worden aangesloten. De eigenaar van de kwekerij was op het moment van de controle niet thuis. Er zullen maatregelen worden genomen om de wapenvergunning in te trekken.

Vrouw 63 jarige gepakt voor winkeldiefstal

BREDA: Een 63 jarige vrouw is door de politie aangehouden nadat ze door winkelpersoneel was betrapt op diefstal van een trui op het winkelcentrum Moerwijk.

De vrouw had in de paskamer de beveiliging van een trui getrokken en wilde zonder betalen met de buit in haar boodschappentas de winkel verlaten. Ze vergat alleen de beveiliging uit haar jaszak te halen en liep zo door de alarmpoortjes. Toen de `bellen` begonnen te rinkelen probeerde ze nog te vluchten, maar met 63 lentes ging dat ook niet meer zo snel. De vrouw werd door personeel aangehouden. De trui ter waarde van 29,95 kon ze weer achterlaten. Na verhoor door de politie en betaling van een boete van 130 mocht de vrouw weer naar huis.

`Als ik vecht is het altijd boksen` Treinreiziger geslagen

BREDA: Een treinreiziger zonder vaste woon- of verblijfplaats is gistermiddag
op het station in Breda aangehouden, omdat hij een medepassagier op zijn gezicht had geslagen. De 24 jarige treinreiziger die in Tilburg was ingestapt en zonder vervoersbewijs reisde verklaarde tegenover de politie zich hier niet aan schuldig te hebben gemaakt.

Volgens zijn verweer had hij niemand geslagen, want als hij zou slaan dan zou dat altijd overgaan in een bokspartij en hier kon hij zich toch echt niks van herinneren. De politie twijfelde sterk aan het herinneringsvermogen van de man, want meerdere getuigen hadden verklaard het te hebben gezien. Tevens was zijn gedrag tegenover de politiemensen ook niet bepaald vriendelijk, eerder erg agressief. De spoorwegpolitie werkt de zaak verder af.

Diefstal bromfiets

BREDA: Vanaf de Antwerpenstraat is een snorfiets, groen van kleur, Puch Maxi, verz.plaatje JJR-094 gestolen. Omvang schade niet bekend.

Een auto is geen mobiele `kluis` GSM en geld zó foetsie

ETTEN-LEUR: Een inwoner uit Etten-Leur dacht dat hij zijn gsm wel even in zijn auto kon laten zitten toen hij zijn auto aan de Kerkwerve in Etten-Leur parkeerde. Even later was het linkerachterruitje van zijn auto ingeslagen en was de mobiele telefoon verdwenen. De man kende kennelijk de slogan nog niet: op slot buit eruit! Teleurgesteld in de mede mens deed de eigenaar maar aangifte bij de politie.

Een vrouw uit Etten-Leur die op de Muiderkring te Etten-Leur parkeerde kwam ook bedrogen uit toen ze even later bij haar auto terugkwam en ontdekte dat het linkerportier was geforceerd. Uit de auto waren: een c.d.-wisselaar, kleding, huishoudgeld en een tankpas gestolen. Ook voor haar zat er niks anders op dan naar de politie te gaan om aangifte te doen.

Gisteren kwam een derde autobezitter bij de politie aankloppen om aangifte te doen van een inbraak in een grijze Volkswagen Golf, die op de Wilhelminalaan te Etten-Leur stond geparkeerd. Het slot van het rechterportier van de auto werd opengebroken. Uit de auto werd een radio-c.d.-speler ontvreemd.

Tanken zonder betalen met vals kenteken

ETTEN-LEUR: Op donderdag 30 januari 2003, werd aangifte opgenomen van het tanken zonder betalen met een Opel-personenauto, voorzien van het kenteken: TS-67-DR bij een tankstation aan de Oostpoort in Etten-Leur. Het kenteken was opgegeven voor een witte Toyota Starlet, waarvan de kentekenplaten op 12 november 2002 waren ontvreemd. De politie stelt een onderzoek in.

De bestuurder van een blauwe Suzuki Vitara, voorzien van het kenteken: RP-GD-53 deed hetzelfde bij een tankstation aan Rijksweg A58 te Etten-Leur. Ook hier bleken de kentekenplaten te zijn gestolen en afgegeven voor De kentenplaten waren afgegeven voor een Hyundai Lantra, waarvan de kentekenplaten op 18 januari 2003 waren ontvreemd.

Op donderdag 30 januari 2003 werd aangifte gedaan van diefstal van de kentekenplaten: LP-TP-86 van de personenauto, merk: Opel, type: Astra, die op de Zundertseweg te Etten-Leur stond geparkeerd.

Bron: R.v. Kuik

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie