Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Aftrap project sociale activering met zorg in Deventer

Datum nieuwsfeit: 31-01-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Deventer
Zoek soortgelijke berichten
AFTRAP PROJECT SOCIALE ACTIVERING MET ZORG

De gemeente Deventer en een aantal Deventer instellingen op het gebied van de gezondheidszorg gaan gezamenlijk aan de slag om een aantal mensen met gezondheidsproblemen uit hun isolement te halen door ze weer te betrekken bij het maatschappelijk leven. In samenwerking wordt voor elke persoon afzonderlijk een traject opgezet dat erop is gericht hen weer actief te krijgen. Wethouder Jos Fleskes gaf de aftrap van dit pilot-project 'Sociale Activering met Zorg' in het Stadhuis.

Een aantal mensen in Deventer heeft gezondheidsproblemen waardoor zij lastig kunnen deelnemen aan allerlei vormen van maatschappelijke participatie. Niet zelden gaat het daarbij om problemen van psychosociale aard. In de eerste plaats is het de bedoeling deze mensen uit hun isolement te halen, bijvoorbeeld door ze onder begeleiding vrijwilligerswerk te laten doen. Zodoende moeten ze weer actief worden en in het beste geval weer in staat zijn betaald werk te gaan doen.

Bijzonder aan het project is vooral de nauwe samenwerking tussen enerzijds gemeente en anderzijds een flink aantal instellingen op het gebied van zorg die gezamenlijk op intensieve wijze met deze mensen aan het werk gaan.

Naast de gemeente is bij dit project een flink aantal instellingen op het gebied van zorg uit de stad betrokken. Het gaat hier om een pilot-project dat op initiatief van het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn gaat lopen in de gemeenten Deventer, Hengelo, Haarlem en Den Haag.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie