Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Extra krediet voor ondergrondse restafvalcontainers Apeldoorn

Datum nieuwsfeit: 31-01-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Apeldoorn
Zoek soortgelijke berichten
Extra krediet voor ondergrondse restafvalcontainers

De gemeenteraad van Apeldoorn heeft tijdens de
gemeenteraadsvergadering van 30 januari besloten tot het verstrekken van een aanvullend krediet van 1 870 000 euro voor de plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers. Behalve dat de ondergrondse containers bijdragen aan het verbeteren van de leefomgeving, zijn de containers nodig voor de invoering van Diftar in de hoogbouw.

Stemgedrag
Tijdens de vergadering bleek een grote verdeeldheid te bestaan over de kredietverstrekking. Er is tijdens dit agendapunt daarom hoofdelijk gestemd. Tweeëntwintig raadsleden stemden vóór het verlenen van het krediet en zeventien stemden tegen (CDA 8 voor, Leefbaar Apeldoorn 7 tegen, VVD 5 tegen 1 voor, PvdA 6 voor, GroenLinks 3 voor, Gemeentebelangen 3 tegen, D66 2 tegen, ChristenUnie 2 voor, SGP 2 voor).

Moties
De raad heeft tevens een motie van CDA, met een aantal wijzigingen, aangenomen waarin extra voorwaarden worden gesteld aan invoering van Diftar. Met deze motie is het definitieve besluit over de invoering van Diftar uitgesteld tot het voorjaar van 2005. Negenentwintig raadsleden stemden voor de motie, tien stemden tegen (CDA 8 voor, Leefbaar Apeldoorn 7 voor, VVD 5 tegen 1 voor, PvdA 6 voor, GroenLinks 3 voor, Gemeentebelangen 3 tegen, D66 2 tegen, ChristenUnie 2 voor, SGP 2 voor).

De raad stemde met éénentwintig stemmen (18 voor) tegen een motie van D66 om een raadplegend referendum te houden onder de bevolking van Apeldoorn. D66 had als doel met behulp van een referendum duidelijkheid te krijgen of de bevolking van Apeldoorn de invoering van Diftar ondersteunt (CDA 8 tegen, Leefbaar Apeldoorn 7 voor, VVD 6 voor, PvdA 6 tegen, GroenLinks 3 tegen, Gemeentebelangen 3 voor, D66 2 voor, ChristenUnie 2 tegen, SGP 2 tegen).

In de bijlage treft u de (met revisie aangepaste) motie van het CDA voor aanvullend krediet .

© 1996-2003 - Gemeente Apeldoorn - Disclaimer
Webserver: 1

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie