Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Dordrecht verkoopt Web Intake Systeem aan Cap Gemini Ernst & Young

Datum nieuwsfeit: 31-01-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Dordrecht
Zoek soortgelijke berichten

---

Gemeente Dordrecht verkoopt het Web Intake Systeem aan Cap Gemini Ernst & Young

Vincent Brinkhof
De website van de gemeente Dordrecht, www.dordrecht.nl, heeft de vakjuryprijs van de Webwijzer Award 2002 gewonnen. De vakjury besloot dat de mix van eenvoud en compleetheid, identiteit en ziel, feedback aan bezoekers, dienstverlening aan ondernemingen en actualiteit in de site van de gemeente Dordrecht als beste naar voren kwamen.

De Gemeente Dordrecht heeft met het Web-Intake-Systeem (WIS) een uniek systeem ontwikkeld om via internet elektronische dienstverlening mogelijk te maken. Dordrecht wil graag continuïteit in de ontwikkeling borgen en hulp bieden aan andere gemeenten. In Cap Gemini Ernst & Young heeft de gemeente een marktpartij gevonden die zorgdraagt voor de invoering bij andere gemeenten en voor het beheer en de verdere ontwikkeling van het Web-Intake-Systeem. Cap Gemini Ernst & Young stelt de WIS-standaard ter beschikking aan iedere gemeente die het wenst te implementeren. Op 4 februari 2003 ondertekenen de gemeente en Cap Gemini Ernst & Young het contract.

Tijdens de definitieve aanbestedingsprocedure kwam Cap Gemini Ernst & Young, als beste naar voren uit drie geselecteerde bedrijven. Het bedrijf werd geselecteerd op basis van hun visie op de elektronische overheid (toekomst en standaarduitwisseling), hun verkoop/implementatieplan en de hoogte van hun bod.

Met het WIS kan een burger, die een aanvraag voor een gemeentelijk product of een gemeentelijke dienst heeft ingediend, via internet de status van de aanvraag volgen. WIS geeft antwoord op vragen als:


* 'Is mijn aanvraag binnengekomen?'

* 'Wat is de status?'

* 'Wanneer krijg ik antwoord?'

Ook de gemeentelijke organisatie heeft met het WIS altijd inzicht in de laatste stand van zaken van een on line intake.

De gemeente Dordrecht is koploper betreft online dienstverlening aan haar burgers en bedrijfsleven. De gemeente ontwikkelde zelf een website met achter het E-loket een webtoegangsysteem: het web-intake-systeem (WIS).

Over Cap Gemini Ernst & Young
Cap Gemini Ernst & Young is één van de grootste management- en IT-adviesorganisaties ter wereld. De onderneming is op wereldwijde schaal actief in managementconsulting en IT-dienstverlening, systeemintegratie, technologieontwikkeling, ontwerp en outsourcing. Met deze activiteiten helpt de onderneming in de nieuwe economie bedrijven voortdurend nieuwe groeistrategieën te ontwikkelen. De organisatie heeft wereldwijd ongeveer 56.500 medewerkers in dienst en realiseert een omzet van 8,4 miljard euro (in 2001).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie