Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politieberichten Noord-Holland Noord 31-01-2003

Datum nieuwsfeit: 31-01-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Nieuwsbericht

vrijdag, 31 januari 2003, 16.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Fietser gewond na aanrijding
Alkmaar, donderdag 30 januari 2003.
Donderdagmiddag vond op de kruising Drechterwaard - Noorderkade een aanrijding plaats tussen een fietser en een personenauto. De fietser, een 18-jarige jongen uit Heiloo, reed over de Drechterwaard en verleende geen voorrang aan de bestuurder van de personenauto die over de Noorderkade reed. Bij de daarop volgende aanrijding raakte de fietser gewond. Hij is met een hoofdwond en een gebroken heup overgebracht naar het ziekenhuis en daar opgenomen.

Dronken autobestuurder veroorzaakt eenzijdig ongeval Bergen aan Zee, donderdag 30 januari 2003.
Donderdagmiddag omstreeks 12.20 uur vond een eenzijdig ongeval plaats op de Zeeweg. De bestuurder van een personenauto, een 50-jarige man uit Bergen aan Zee, reed over genoemde weg en raakte door de gladheid in een slip. Hij kwam tegen een boom tot stilstand. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder alcohol had gedronken. Hij blies 760 ug/.l. Dat is ruim driemaal de toegestane waarde van 220 ug/l. Het rijbewijs van deze bestuurder werd ingevorderd.

Bestuurders gewond na aanrijding
Alkmaar, donderdag 30 januari 2003.
Donderdagmiddag vond een aanrijding plaats op de Ommering. De bestuurder van een personenauto, een 32-jarige inwoner van de Meern merkte te laat dat de bestuurder van een
bergingsvoertuig, een 23-jarige inwoner van Schagerbrug, zijn auto tot stilstand had gebracht op de linker rijstrook van de Ommering. Dit omdat hij een auto uit de middenberm moest bergen. De bestuurder van de personenauto botste vervolgens tegen de achterzijde van het bergingsvoertuig. Hierbij raakten beide bestuurders, de chauffeur van het bergingsvoertuig zat nog in zijn auto, gewond. Zij zijn met rug- en nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis en daar ter observatie opgenomen.

Rijden onder invloed van alcohol
Heiloo, vrijdag 31 januari 2003.
In de nacht van donderdag op vrijdag werd een 56-jarige man uit Heiloo aangehouden op het Zevenhuizen. Hij reed daar als bestuurder van een auto. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. De man blies 255 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane marge van 220ug/l. Bergen, vrijdag 31 januari 2003.
In dezelfde nacht werd op de Bergerweg een 36-jarige bestuurder van een personenauto uit Broeksterwouden aangehouden. Bij controle bleek ook deze bestuurder alcohol had gebruikt. Hij blies 655 ug/l., nagenoeg driemaal de toegestane hoeveelheid. Gezien de grote hoeveelheid genuttigde alcohol werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Diefstal kolen
Alkmaar, vrijdag 31 januari 2003.
Naar nu bekend is geworden, zijn in de nacht van 20 op 21 januari een groot aantal kolen gestolen vanaf een koolvlet die afgemeerd lag aan de Voordam. De schipper van de schuit had het vaartuig daar op 20 januari afgemeerd omdat hij motorpech had. Toen men de volgende dag weer bij de schuit kwam bleken er zo'n 500 witte kolen te zijn verdwenen. De diefstal moet hebben plaatsgevonden tussen 03.30 en 08.30 uur.

Verkeerscontrole
Heerhugowaard, vrijdag 31 januari 2003.
Vrijdagmorgen tussen 09.45 en 12.00 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de Middenweg. Tijdens deze controle werden 19 bekeuringen uitgeschreven. In elf gevallen bleek dat autobestuurders van auto's en/of passagiers geen veiligheidsgordel droegen. Zeven maal werd bekeurd voor het rijden met een te hoge snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 km/u. Ten slotte werd één bestuurder bekeurd omdat er geen lengte markeringsbord op de lading was aangebracht.

NOORDKOP

Bierdief aangehouden
Schagen, vrijdag 31 januari 2003.
Op vrijdagmorgen omstreeks 02.45 uur trof een werknemer van een café aan de Markt in Schagen een man aan bij de koelcel met drank. De koelcel staat op een afgesloten terrein achter het café. De 21-jarige en uit Schagen afkomstige verdachte bleek gereedschap bij zich te hebben. Hij verklaarde eens even te hebben willen kijken of hij ook een kratje bier buit kon maken.

Alcoholcontrole
Den Helder, vrijdag 31 januari 2003.
Op vrijdagmorgen omstreeks 03.55 uur werd een 39-jarige man uit Den Helder in een personenauto gecontroleerd op de 1e Vroonstraat in zijn woonplaats. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 315 ugl. Dat is bijna anderhalf maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ugl (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Hij kreeg een proces-verbaal.

Verlichtingscontrole
Wieringerwerf, vrijdag 31 januari 2003.
Op verzoek van enkele automobilisten werd vanmorgen een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Friescheweg te Wieringerwerf. De automobilisten hadden geklaagd omdat zij regelmatig waren geschrokken van fietsers zonder verlichting. In totaal kregen 9 fietsers een bekeuring.

Inbraak in bedrijf
Anna Paulowna, vrijdag 31 januari 2003.
In de nacht van donderdag op vrijdag, tussen 17.00 en 07.15 uur, werd er ingebroken in een bedrijfspand aan de Nieuweweg te Anna Paulowna. Vanuit een bollenschuur werden een stereotoren en een boormachine weggenomen. De schuur is vermoedelijk niet afgesloten geweest.

Man vermist (herhaald bericht)
Den Helder, donderdag 30 januari 2003.
De 29-jarige Martien Eriks uit Den Helder is door zijn familie als vermist opgegeven. In de nacht van vrijdag op zaterdag 25 januari is hij omstreeks 02.00 uur voor het laatst gezien op de Binnenhaven voor het café het Knijpje. Daar zou hij met zijn vriendin naar binnen gaan, maar op het laatst bedacht hij zich en liep hij door naar de Nieuwe Brugstraat. Sindsdien heeft hij geen teken van leven gegeven. De man was onder invloed van alcohol. Onderzoek heeft zich tot nu toe gericht op het afzoeken van de Bassingracht met een boot van de waterpolitie op maandag en op woensdag. Tevens is op woensdag met duikers van de marinebrandweer gezocht in het water in de omgeving van de loopbrug van de Keizersgracht naar de Bassingracht, ter hoogte van de Nieuwstraat. Dat heeft tot dusverre niets opgeleverd. Het signalement van de man is landelijk verspreid. De politie gaat vooralsnog niet uit van een misdrijf.
De heer Eriks was gekleed in een blauwe spijkerbroek met witte stippen, een wit mouwloos shirt met daar overheen een wit overhemd en een zwart leren jack met bontkraag. Verder droeg hij een witte Nike pet en witte Adidas sportschoenen. Opvallend aan de man is zijn witte kort geknipte haar. Hij heeft een piercing in zijn linkerwenkbrauw en in beide oren draagt hij oorbellen. Iedereen die deze man heeft gezien na zijn verdwijning wordt verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (bellen tegen lokaal tarief).

WESTFRIESLAND

Ongeval met letsel
Bovenkarspel, donderdag 30 januari 2003.
Op donderdagavond omstreeks 18.20 uur raakte een 56-jarige man uit Grootebroek gewond bij een ongeval op de Gouw in Bovenkarspel. De man reed in een bestelauto tussen de Veilingweg en de Kweekwal en wilde een voor hem rijdende auto inhalen. Hierbij kwam hij met zijn wielen in de linkerberm. Bij het corrigeren raakte de man de macht over het stuur kwijt. De auto sloeg over de kop en belandde in de rechter berm. Hierbij werd het slachtoffer uit de bestelauto geslingerd. Hij kwam in een greppel terecht. Het slachtoffer is met rugletsel overgebracht naar het Westfries Gasthuis te Hoorn.

Inbraak gemeentehuis
Hoorn, donderdag 30 januari 2003.
Op donderdagavond, omstreeks 22.00 uur werd er ingebroken in het gemeentehuis aan de Nieuwe Steen te Hoorn. Aan de zuidzijde van het gemeentehuis, direct naast de ingang, werd een steen door een raam van een kantoorafdeling gegooid. Uit het kantoor werd een beeldscherm weggenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie