Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Olie op Zuiderstrand in Den Haag

Datum nieuwsfeit: 31-01-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten
2003-01-30: Olie op Zuiderstrand

---

Op het Zuiderstrand is aan het begin van de middag olie gesignaleerd. De olie is waarschijnlijk afkomstig van het de gezonken schip Tricolore. Stadsbeheer zal Rijkswaterstaat ondersteunen bij het opruimen van de olie. Rijkswaterstaat en de Kustwacht hebben een helikopter en een Orion-vliegtuig ingeschakeld om de aangespoelde olie in kaart te brengen.

Rijkswaterstaat begint naar verwachting vanavond met de schoonmaak van het Zuiderstrand. Stadsdeel Loosduinen zal de schoonmaakploegen die zijn ingeschakeld door Rijkswaterstaat ondersteunen bij de werkzaamheden. Morgenochtend begint de Productgroep Vegen samen met een aannemer aan de schoonmaak. Eerder is onmogelijk, omdat de piketploegen vanavond en vannacht beschikbaar moeten zijn voor mogelijke gladheid. Daarnaast is beschermende kleding pas morgenochtend gereed.

Om wandelaars te waarschuwen voor de olie zijn waarschuwingsborden geplaatst bij de strandopgangen. De schoonmaakwerkzaamheden beginnen bij de grens met Monster en voeren dan noordwaarts langs de kust in de richting van Scheveningen. De verwachting is dat het opruimen ongeveer één week gaat duren, afhankelijk van de hoeveelheid olie die aanspoelt en hoelang de toestroom van olie duurt. De olie wordt grotendeels handmatig geschept, verzameld en uiteindelijk door een shovel afgevoerd.

Wethouder Stolte, onder andere wethouder Stadsbeheer, zal morgenochtend rond 10.15 uur een bezoek brengen aan het Zuiderstrand.

last update: 31-1-2003 15:15:25 ;pag.: 18371; auteur: 616;cat.:

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie